Botresten Aruba niet van Natalee Holloway

03 oktober 2017 11:15

Nog steeds is er geen duidelijkheid over het lot van Natalee Holloway, de Amerikaanse tiener die in 2005 op Aruba verdween. De botresten die door haar vader en een privédetective zijn gevonden, blijken niet afkomstig te zijn van het meisje.

Dat zegt forensisch expert Jason Kolowski, die bij dit privéonderzoek betrokken was, tegen Oxygen.com. Tussen de gevonden resten is één bot van een mens gevonden. "Het DNA hiervan matcht niet met moeder Beth Holloway, dus het is uitgesloten dat het afkomstig is van Natalee", zegt Kolowski.

Van wie het bot wel is, heeft Kolowski niet kunnen achterhalen. "We weten zelfs niet hoelang deze persoon dood is."

Tv-serie

Natalee's vader Dave en de privédetective vonden de resten na een verklaring van iemand die zei zelf betrokken te zijn geweest bij het laten verdwijnen van haar lichaam. Ze maakten er een tv-serie over, met de naam 'The Disappearance of Natalee Holloway'.

ZIE OOK: Vriend Joran van der Sloot: 'We hebben Natalees schedel verbrand'

Het Openbaar Ministerie op Aruba had al vraagtekens gezet bij dit onderzoek. Eerder dit jaar deden politie en justitie onderzoek naar aanleiding van informatie die ze van Dave Holloway hadden gekregen, maar er werden toen volgens het OM geen menselijke botresten gevonden. 

Vakantie met studievrienden

Het is niet voor het eerst dat er botresten zijn gevonden waarvan wordt gezegd dat ze van Holloway zijn. In 2010 werd er een kaak gevonden, die bleek toen van iemand anders.

Natalee Holloway verdween in mei 2005 op 18-jarige leeftijd spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien met Joran van der Sloot. Hij zit in Peru een gevangenis van 28 jaar uit voor de moord op de studente Stephany Flores.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!