Bloemen en knuffels liggen op de plek onderaan de flat waar het levenloze lichaam van de 8-jarige Sharleyne is aangetroffen. Beeld © ANP

Moeder 8-jarige Sharleyne alsnog vast vanwege flatdrama

17 oktober 2017 09:50

De politie heeft in Hoogeveen een 37-jarige vrouw aangehouden. Het gaat om de moeder van Sharleyne, het 8-jarige meisje dat in 2015 dood werd gevonden na een val uit een flat.

De vrouw wordt verdacht van moord dan wel doodslag. De vrouw is gearresteerd op basis van nieuwe aanwijzingen, waaronder een nieuw forensisch rapport. 

Nieuwe ernstige aanwijzingen

Het meisje overleed na de val van een flat op 8 juni 2015. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een noodlottig ongeval ging, maar de vader van het meisje, Victor Remouchamps, geloofde dat niet en begon een zogeheten artikel-12 procedure. 

Sharleynes moeder werd aanvankelijk niet vervolgd omdat het niet duidelijk was hoe het meisje was gevallen, en de vrouw zich op haar zwijgrecht beriep. Remouchamps begon daarop de rechtsgang om de moeder alsnog te laten vervolgen. Met succes. In maart besloot het gerechtshof in Leeuwarden dat de moeder van Sharleyne toch vervolgd moest worden voor moord of doodslag op haar dochter.

ZIE OOK: Vader Sharleyne: 'Opgelucht, maar ontzettend verdrietig na aanhouding ex'

'Goed dat OM heeft doorgepakt'

Sindsdien zijn er nieuwe ernstige aanwijzingen opgedoken, en op grond daarvan is de vrouw gisteren gearresteerd. Zij wordt verhoord, en het Openbaar Ministerie hoopt dat de vrouw aan het eind van de week kan worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Advocaat Sébas Diekstra, die de vader bijstaat, laat weten dat zijn cliënt 'opgelucht' is door de aanhouding van de moeder. "Het is goed te vernemen dat het OM nu heeft doorgepakt. Een verdachte van een dergelijk ernstig levensdelict hoort een strafproces niet in vrijheid af te wachten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!