De 8-jarige Sharleyne werd in 2015 dood gevonden naast een flat. Beeld © Victor Remouchamps

Vader Sharleyne na aanhouding ex 'opgelucht, maar ontzettend verdrietig'

17 oktober 2017 11:30

Na ruim twee jaar is de moeder van de destijds 8-jarige Sharleyne opgepakt voor de dood van het meisje. Vader Victor Remouchamps, die al die tijd bleef vechten voor gerechtigheid voor Sharleyne, is 'opgelucht, maar ontzettend verdrietig'.

Geëmotioneerd reageert Remouchamps tegenover RTL Nieuws op het bericht dat de moeder van Sharleyne is aangehouden. Hoewel al die tijd werd aangenomen dat Sharleyne zelf van een flat was gevallen, heeft hij dat nooit geloofd. Hij bleef strijden voor vervolging van haar moeder, die in zijn ogen verantwoordelijk is voor de dood van Sharleyne op 8 juni 2015.

ZIE OOK: Moeder 8-jarige Sharleyne alsnog vast vanwege flatdrama

"Met de aanhouding van mijn ex komt alles tot een ontknoping", zegt Remouchamps. "Het maakt me ontzettend verdrietig. Ik vind het zo erg voor mijn dochter. Dit had ze allemaal niet verdiend, het was zo'n lief meisje."

Nieuwe aanwijzingen

Remouchamps, die zegt de afgelopen jaren geleefd te zijn, is blij dat het het Openbaar Ministerie is gelukt om genoeg bewijs te verzamelen om de 37-jarige moeder van Sharleyne te arresteren en vervolgen. Dat gebeurde op basis van nieuwe aanwijzingen, waaronder een nieuw forensisch rapport. De vrouw wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

"Ik wil het OM complimenteren dat ze het toch voor elkaar hebben gekregen", zegt Remouchamps. "Het werd wel tijd dat mijn ex is aangehouden. Maar nu moet het allemaal even bezinken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!