Holleeder dreigt met stoppen beantwoorden vragen

13 februari 2018 13:25

Willem Holleeder heeft opnieuw uitgehaald naar het Openbaar Ministerie tijdens zijn verhoor in de rechtbank. ""Als het elke keer kinderachtige vragen zijn omdat ik een slechterik ben, dan ben ik er klaar mee"

"Schei nou toch uit man. Flauwekul!"

Ook tijdens de vijfde dag van de inhoudelijke behandeling wordt Willem Holleeder ondervraagd door de rechters en het Openbaar Ministerie. Aan de irritatie tussen de officieren van justitie en de Neus kon weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd worden.

Officier Lars Stempher merkte op dat het volgens Holleeder “altijd aan een ander ligt”. De crimineel was daar niet blij mee. “Wat is dit nou weer voor verhaal. Weet u wat het is, dat is altijd zo als mensen een verhaal in elkaar zetten. Dat zie je pas later”, zei Holleeder over de verhalen van zijn zussen en de bedreiging van Peter R. de Vries.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Holleeder: Ik ben geen gevoelloos mens

'Peter R. wist dat ik bonje kwam maken'

Volgens Holleeder wist Peter dat hij eraan kwam om “bonje te maken”, zegt de Amsterdammer. “Sonja heeft hem gebeld. Toen heeft Peter geregeld dat zijn vrouw erbij was toen ik daar stond. Opvallend is ook dat Peter mij bleef provoceren. Ik stond bij mijn motor en toen zei hij weer wat. En dat ging zo een paar keer.”

Terwijl de irritatie steeds meer toenam, zei Stempher dat Peter “misschien wel doodsbang was” voor Holleeder. De Neus moest daar hard om lachen. “Ik ken hem 30, 35 jaar. Hij weet precies hoe ik ben. Schei nou toch uit man. Flauwekul.” Waarop Stempher sneerde: “Misschien spreekt u wel flauwekul.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Peter R. de Vries weggestuurd bij proces Holleeder

Daar was Holleeder niet blij mee. “Ik vertel hier gewoon hoe het is. Als het elke keer kinderachtige vragen zijn om mij weg te zetten als slechterik, dan ben ik er klaar mee. Dan ga ik geen vragen meer beantwoorden van het OM”, zei hij. Waarop rechter Frank Wieland reageerde: “Het is sterker om op kinderachtige vragen volwassen antwoord te geven. Kijken wie het het langste volhoudt”, zei de voorzitter van de rechtbank.

Volgende week start het verhoor van Sonja Holleeder, de zus van Willem. Zij legde bij de politie belastende verklaringen af en nam gesprekken op met haar broer. Volgens Holleeder liegen zijn zussen in de verklaringen en hebben zij een eigen belang.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!