Peter R. de Vries bij 'de Bunker' Beeld © ANP
Peter R. de Vries
Peter R. de Vries

Misdaadjournalist, presenteerde het programma Peter R. de Vries Misdaadverslaggever, schreef de bestseller De Ontvoering van Alfred Heineken.

Peter R. de Vries ontkent smokkelen losgeld Heineken-ontvoering

13 februari 2018 14:11

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries ontkent dat hij een deel van het losgeld van de Heineken-ontvoering smokkelde naar Sint Maarten. De journalist verwijst de beschuldigingen van Willem Holleeder in de rechtbank naar het rijk der fabelen.

"Welnee! Wat een giller"

Peter R. de Vries zou op verzoek van Cor van Hout een deel van het losgeld hebben meegenomen in een koffertje toen hij meevloog met Van Hout en Holleeder naar Sint Maarten, zegt ‘de Neus’ dinsdag. “Hij had daar geen problemen mee”, zei Holleeder tegen de rechters. “Volgens Cor hadden we Peter aan een touwtje.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holleeder dreigt met stoppen beantwoorden vragen

Direct daarna vertelde Holleeder in de rechtszaal dat het geen losgeld was. “Maar Peter wist dat niet”, zei de Amsterdammer. Peter R. de Vries ontkent tegenover RTL Boulevard deze uitspraak. “Welnee! Wat een giller”, reageert hij op de vraag of hij het losgeld vervoerde. “Hij had na mijn aangifte van mishandeling al aangekondigd bij Astrid dat hij met dit soort verhalen zou komen.”

Getuigenis in april

De rol van Peter R. de Vries kwam uitvoerig ter sprake tijdens de vijfde zittingsdag. Op 9 en 12 april moet de misdaadverslaggever getuigen in de zaak. Tot die tijd mag hij niet aanwezig zijn bij de zittingen in de rechtbank.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!