Beeld © Petra Urban

Holleeder: Na de ontvoering geen misdaden meer

22 februari 2018 10:43

Tijdens de achtste dag van het Holleeder-proces beantwoordt Willem Holleeder vragen van het Openbaar Ministerie. Holleeder: “Ik heb na de ontvoering van Heineken geen misdaden meer gepleegd.”

"Als ik geld van mijn ouders had, had ik geen misdaden gepleegd"

Officier van justitie Lars Stempher wil vooral weten op welke manier hij zijn geld verdiende: “De verwerving van geld is ook weleens kwaadschiks gegaan.” Holleeder antwoordt daarop dat hij vanaf die ontvoering heeft geprobeerd zijn geld op een legale manier te verdienen. “Daarna heb ik geen misdaden gepleegd, behalve witwassen.”

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Zussen Holleeder: Wij willen in geheim getuigen

Stempher reageert daarop dat dat toch crimineel verdiend geld is? Holleeder antwoordt door te verwijzen naar zijn afkomst. “Ik kwam uit de Jordaan. Ik had gaten in mijn schoenen. Ik heb misdaden gepleegd om geld. Als ik geld van mijn ouders had, had ik geen misdaden gepleegd.”

Dat hij op zijn achttiende, negentiende in een winkel werkte en daarmee geld verdiende, veranderde blijkbaar niets aan zijn wens om meer geld. “Wat verdien je daar nou mee!” Heel veel mensen verdienen geld met werken in een winkel, antwoordde Stempher. “Nou, ik vond het niet genoeg. U maakt er een groot verhaal van, dat is het niet.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!