Djordy Latumahina was niet het eigenlijke doel van de moordenaars.

Straffen tot 30 jaar geëist voor vergismoord Djordy

13 maart 2018 16:14

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot 30 jaar geëist tegen de verdachten die verantwoordelijk zouden zijn voor de vergismoord op Djordy Latumahina.

"De dader schoten gericht, het was een geplande daad"

Officieren van Justitie Anke van de Venn en Caroline Cnossen waren keihard in hun requisitoir. Ze zijn ervan overtuigd dat de zeven verdachten gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de aanslag op Djordy. "Hem is de kans ontnomen om zijn eigen dochtertje op te voeden. En hij is niet het enige slachtoffer. Het is nog maar de vraag of de vriendin van Djordy zal herstellen van de schietpartij. Zij vormde met Djordy en haar dochter een gezin dat kapot is gemaakt."

Tegen schutters Djurgen W. en Tony D. is 30 jaar cel geëist door het vermoorden van Djordy. "De dader schoten gericht, het was een geplande daad. Over moord is geen twijfel mogelijk", zei officier. "Alle verdachten hebben intensief en nauw samengewerkt. De moord was goed voorbereid. Gelet op de gruwelijke wijze van de moord en de volledige toerekeningsvatbaarheid van de verdachte, zijn de straffen hoger dan normaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ulrich B. zou de chauffeur zijn geweest tijdens de moord op Djordy. Hij wordt door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden door het medeplegen van de moord en poging tot moord op de vriendin van Djordy. Het OM eiste 25 jaar cel tegen hem.

Cedric R. en Wendell R. worden verdacht van het uitlokken van de moord, oftewel voor het OM het medeplegen aan moord en poging tot moord. De officieren willen dat Wendell R. 25 jaar vast moet zitten en Cedric R. 30 jaar.

Verdachten Benito L. en Giovanni D. worden niet verantwoordelijk gehouden voor de moord, maar voor heling van gestolen voertuigen. Het OM eiste 81 dagen waarvan 40 dagen voorwaardelijk tegen L. en 48 weken waarvan 24 weken voorwaardelijk tegen D.

Voor het deelnemen aan een criminele organisatie vroeg het Openbaar Ministerie vrijspraak. De verdenking is daarvoor te zwak.

Schadevergoeding

Het Openbaar Ministerie eiste eveneens een schadevergoeding, waarvoor de vijf hoofdverdachten in de zaak aansprakelijk gesteld zouden moeten worden. Er is onder andere sprake van psychologische schade bij de vriendin en het dochtertje van Djordy.

Ook is er sprake van shockschade bij de ouders van het overleden slachtoffer. "Het identificeren heeft een ernstige shock teweeg gebracht", zei officier Van de Venn. "Beide ouders hebben last van een posttraumatische-stressstoornis."

De verdachten in de zaak Djordy Latumahina

Djordy Latumahina werd op 8 oktober 2016 in het bijzijn van zijn vriendin en destijds tweejarig dochtertje doodgeschoten in een parkeergarage in Amsterdam-West. De vrouw raakte hierbij zwaargewond, het kind bleef ongedeerd. Later bleek dat de dj niet het doelwit was, maar dat de daders zich hebben vergist. Het vermoedelijke doelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed in een zelfde soort auto als Djordy.

In de zaak Djordy Latumahina worden zeven verdachten, waaronder de twee vermoedelijke schutters Djurgen W. en Tony D., vervolgd. Justitie ziet Cedric R. als organisator van de voorgenomen liquidatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!