Vermeende schutter vergismoord Djordy wordt vrijgesproken

22 maart 2018 14:06

Een van de verdachten van de moord op dj Djordy Latumahina, tegen wie 30 jaar celstraf was geëist, is vrijgelaten door de rechtbank. Het Openbaar Ministerie wil in hoger beroep.

De voorlopige hechtenis van Tony D. werd per direct opgeheven. "De rechtbank ziet nu onvoldoende bewijs om hem voor de ten laste gelegde moord (en pogingen daartoe) te veroordelen. Daarom moet hij op vrije voeten worden gesteld", staat in het persbericht

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Straffen tot 30 jaar geëist voor vergismoord Djordy

Het Amsterdamse Openbaar Ministerie is niet blij. "We zijn het er niet mee eens. We hebben in het requisitoir al laten weten waarom wij vinden dat Tony D. dertig jaar de cel in moet. We moeten het vonnis afwachten, maar we willen zeker in hoger beroep", laat een woordvoerder weten.

Advocaat Bénédicte Ficq had de vrijspraak verwacht. "Maar je weet natuurlijk nooit wat een rechter beslist", laat de raadsvrouw aan RTL Boulevard weten. "Ik heb dit natuurlijk bepleit. En ik was verrast, want het komt niet zo vaak voor dat de rechtbank zo'n besluit naar buiten brengt voor een uitspraak. Mijn cliënt is direct vrijgelaten."

Yehudi Moszkowicz, de advocaat van de vriendin en dochter van Djordy, wil niet reageren op het nieuws.

Vier anderen blijven wel vastzitten

De overige vier verdachten blijven wel in voorlopige hechtenis. De rechtbank doet op 9 mei uitspraak in deze zaak.

Djordy Latumahina (31) werd op 8 oktober 2016 onder vuur genomen in zijn auto, in een parkeergarage in Amsterdam-West. Hij stierf ter plekke. Zijn vriendin raakte ernstig gewond, hun tweejarig dochtertje werd net niet geraakt en bleef ongedeerd.

Volgens het OM hebben de daders zich vergist en wilden zij iemand anders liquideren. Dat zou gaan om een man die in hetzelfde appartementencomplex woonde als Latumahina en in een soortgelijke auto reed.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!