Beeld © ANP

Nieuw bewijs flatmoord 8-jarige Sharleyne

29 maart 2018 10:44

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de moeder van de 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen, haar dochter van de tiende verdieping van de flat heeft gegooid. Uit een reconstructie komt naar voren dat de knuffel alleen maar naar beneden kan zijn gegooid.

"Het kan wel uitgesloten worden dat de knuffel passief is gevallen"

“Uit de vindplaats van de knuffel van het kind ten opzichte van de vindsplaats van het kind en ten opzichte van de gevel van de flat en gegeven dat de hoogte waarvan de val bewegingen zouden hebben plaatsgevonden, samen met de aanwezige wind kan niet vast gesteld worden of de knuffel door het kind op die plaats terrecht is gekomen of door iemand anders. Het kan wel uitgesloten worden dat de knuffel passief is gevallen vanaf 10 hoog en ook dat de knuffel in de val meegenomen is door het kind tot aan de grond”, blijkt uit onderzoek van het UMCG.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Nieuwe belastende feiten in zaak Sharleyne

Justitie gaat er dus vanuit dat als de knuffel is gegooid, ook Sharleyne is gegooid. Helemaal omdat er verder geen sporen zijn gevonden dat het meisje zelf is gesprongen. De moeder, Hélène J., blijft vastzitten. Er zijn ernstige bezwaren en er is sprake van een geschokte rechtsorde, zegt de rechtbank. De voorlopige hechtenis wordt niet geschorst.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

'Zaak Sharleyne voor rechter dankzij inzet vader'

Het jonge meisje wordt in juni van 2015 op straat gevonden samen met haar knuffel. Het meisje komt ten val vanaf de tiende verdieping, waar ze samen met haar moeder woont. Lang wordt gedacht dat het meisje samen met haar knuffel valt. Of ze nu geduwd is of dat het een ongeluk is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Moeder 8-jarige Sharleyne alsnog vast vanwege flatdrama

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!