Een door haar vader gemaakte foto van Sharleyne. Beeld © Victor Remouchamps

Derde deskundige gaat kijken naar dood Sharleyne

09 april 2018 15:43

Er gaat nog een expert kijken naar de dood van de achtjarige Sharleyne Remouchamps. Dat heeft de rechtbank bepaald na een verzoek van het Openbaar Ministerie. Het is de derde deskundige die zich gaat buigen over het forensisch rapport. De advocaat van verdachte Hélène J. ziet niets in de toewijzing van een derde deskundige.

"Een derde deskundige zou doorslaggevend kunnen zijn"

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) oordeelde een aantal dagen na de dood van Sharleyne dat ze op het moment van de val nog leefde. De klap op de grond veroorzaakte dan ook haar dood. Ook constateerde forensisch-patholoog Soerdjbalie dat Sharleyne zogenoemde puntbloedingen in een van haar ogen had.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw bewijs flatmoord 8-jarige Sharleyne

Later oordeelde een andere deskundige, die benoemd werd door de rechter-commissaris, dat Sharleyne gewurgd moet zijn voor de val. Volgens hem zijn de bloedingen in het oog ontstaan voorafgaand aan de val van tien verdiepingen. Patholoog Rijken, die het onderzoek deed zegt dat de puntbloedingen zijn veroorzaakt door een drukverhoging bij de hals van minstens meerdere seconden.

De advocaat van verdachte Hélène J. zag niets in de toewijzing van een derde deskundige. Advocaat Sébas Diekstra, die de vader bijstaat, laat weten dat hij het onderzoek “met vertrouwen” tegemoet te zien. “Een derde deskundige zou doorslaggevend kunnen zijn over een voorafgaande verwurging.”

Bekijk hier wat John van den Heuvel eerder zei over de zaak:

Sharleyne Remouchamps overleed in juni 2015 ten gevolge van een val van de tiende verdieping van de Hoogeveense flat ‘De Arend’. Vader Victor dwong bij de rechter via een Artikel 12-procedure af dat zijn ex, de moeder van Sharleyne, wordt vervolgd voor de dood van het meisje. Het Openbaar Ministerie verdenkt Hélène J. van moord.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!