De verdachte moeder van Sharleyne, Hélène J. Beeld © RTL Boulevard

Moeder Sharleyne heeft problemen met Boulevard-logo

13 juni 2018 10:48

De moeder van de overleden Sharleyne, Hélène J., is voor het eerst verschenen bij de rechtszaak waarin zij de enige verdachte is. Hélène J. laat al meteen weten dat zij problemen heeft met het logo van RTL Boulevard.

"U laat mij niet uitpraten en neemt mij niet serieus"

Hélène J. bleef weg bij de pro forma zittingen die voor de inhoudelijke behandeling vooraf gingen. Haar advocaat Paul van Jaarsveld was bij die zittingen wel aanwezig. Voor het eerst sinds de dood van Sharleyne kwam vader Victor Remouchamps, die de zaak liet heropenen, zijn ex onder ogen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader Sharleyne vecht voor gerechtigheid na moord

"U begrijpt toch dat ik mij niet serieus genomen voel met al die microfoons van RTL Boulevard? U laat mij niet uitpraten en neemt mij niet serieus, mevrouw de rechter", riep Hélène J. emotioneel. "We hebben het hier over het overlijden van mijn dochter. U neemt mij als moeder niet eens serieus. Dit is een rechtszaak en geen televisieprogramma." Aan het begin van de zaak maakte de verdachte moeder ook al een opmerking over de microfoons. "Ik heb er problemen mee dat het logo van Boulevard zo pontificaal in de rechtbank staat."

De rechter vertelde Hélène J. dat de microfoons van RTL Boulevard zijn toegestaan. De opening van de zaak, de voordracht en een samenvatting mogen gefilmd worden op de eerste zittingsdag. Op maandag mag de pers ook het requisitoir, het pleidooi van de advocaat en het repliek/dupliek registreren.

Dinsdagavond liet de moeder van Hélène J. tegenover RTV Drenthe weten dat haar dochter aanwezig zou zijn. "Hélène is strijdvaardig, ze gaat zeker haar verhaal doen in de rechtszaal", liet moeder Jos weten. Op de zitting bevestigde de verdachte dat ze dit van plan is.

Op 8 juni 2015 overleed Sharleyne Remouchamps ten gevolge van een val van de Hoogeveense flat 'De Arend'. Haar moeder werd kort na de dood van het 8-jarige meisje aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Het Openbaar Ministerie seponeerde later de zaak wegens gebrek aan bewijs. Vader Victor Remouchamps startte een zogenoemde Artikel 12-procedure, waarin het Gerechtshof besloot dat het OM Hélène J. toch moet vervolgen. De inhoudelijke behandeling vindt plaats op 13, 14, 15 en 18 juni in de rechtbank van Assen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!