Sharleyne. Beeld © Privéfoto

Moeder herinnert zich weinig van dood Sharleyne

13 juni 2018 14:58

Hélène J. heeft nauwelijks herinneringen aan haar gedrag toen zij haar dochter Sharleyne (8), in juni 2015, onderaan de flat in Hoogeveen had zien liggen.

"Een merkwaardige gang van zaken"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder Sharleyne heeft problemen met Boulevard-logo

De rechtbank in Assen voelde J. daarover uitvoerig aan de tand, omdat volgens de rechter sprake is van "een merkwaardige gang van zaken".

Sharleyne heeft een val gemaakt vanaf de tiende verdieping van de flat, waar zij met haar moeder woonde.

"Ik vind het zelf ook raar"

Hélène J. (38) wordt ervan beschuldigd dat zij haar dochter heeft gedood. Door Sharleyne van de flat af te gooien, of al eerder door haar te wurgen. De moeder ontkent alles.

De vader van Sharleyne is er wel van overtuigd dat Hélène, zijn ex, haar dochter heeft gedood, zei hij eerder in een interview tegen RTL Nieuws. In dat interview vertelt hij ook in wat voor omgeving zijn dochter leefde. Zijn ex was suïcidaal en depressief, zei hij. Zijn dochter liep rond in drugspanden, zwierf alleen over straat en ze soms haar huis niet in kon omdat haar moeder dronken in slaap was gevallen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Live: de rechtszaak tegen de moord op Sharleyne

Medebewoners van de flat hebben onder meer verklaard dat J. over de balustrade heeft gekeken toen het kind op de grond lag. Later zagen zij haar een woning van een buurman binnengaan, acht etages lager. Het zou geruime tijd hebben geduurd voordat H. beneden naar buiten kwam. Zij had toen twee flesjes bier bij zich en liep eerst naar haar auto. "Ik vind het zelf ook raar, maar ik heb er geen verklaring voor. Ik ben dat hele stuk kwijt. Ik denk door paniek. Ik weet het gewoon niet."

Onderzoek wees uit dat J. op de bewuste avond stevig heeft gedronken. Dat vond de rechtbank vreemd, omdat J. na een periode van arbeidsongeschiktheid de volgende dag weer voor het eerst aan het werk zou gaan. Spanningen en financiële zorgen zouden J. tot drankgebruik hebben aangezet. Zij ontkent dat zij die avond ruzie met haar dochtertje zou hebben gehad.

Vanmiddag hoort de rechtbank medisch deskundigen, onder meer over de uiteenlopende bevindingen over de doodsoorzaak. J. heeft verzocht daar niet bij aanwezig te zijn, omdat dat te confronterend voor haar is. De rechtbank heeft dat verzoek gehonoreerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!