Vader Victor Remouchamps en zijn dochter Sharleyne Beeld © Privéfoto

Deskundigen oneens over letsel Sharleyne

13 juni 2018 16:12

De meningen van de forensisch deskundigen in de zaak Sharleyne verschillen dermate van elkaar, dat ze niet een eenduidige conclusie geven over het ontstaan van het letsel. Er is vooral discussie over de zogenoemde puntbloedingen in de ogen, die zouden duiden op wurging van Sharleyne voor de val.

"Ik kan niet uitsluiten dat Sharleyne al was overleden"

De deskundigen zijn het over veel zaken niet eens. Zo staat het volgens pathologen Bela Kubat en Vidija Soerdjbalie-Maikoe van het Nederlands Forensisch Instituut vast dat Sharleyne nog leefde voordat zij viel van de flat. Voor de Belgische deskundige Dingeman Rijken staat dit niet vast. "Ik kan niet uitsluiten dat Sharleyne al was overleden voordat zij van de flat viel", zegt Rijken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder herinnert zich weinig van dood Sharleyne

De puntbloedingen in de ogen van Sharleyne zijn volgens Rijken ontstaan toen het meisje nog leefde. Maar voor Kubat en Soerdjbalie-Maikoe staat dit niet vast. "Als er sprake is van een wurging voor de val, dan was deze niet fataal", zegt Kubat. De bewering van Rijken kunnen zij niet bewijzen, het zou volgens Soerdjbalie-Maikoe ook ontstaan kunnen zijn tijdens het medisch handelen. Het is niet vast komen te staan of Sharleyne op slag dood was, of nog kort heeft geleefd na de val.

Voorafgaand was er discussie over de deskundigheid van dokter Rijken. Paul van Jaarsveld, de advocaat van de verdachte moeder, verzocht de rechtbank om hem niet deskundig te achten. De rechters wezen dat verzoek af en gingen over tot beëdiging van de deskundige.

Mocht worden bewezen dat Sharleyne is gewurgd voor de val, dan is dat voor het Openbaar Ministerie belangrijk om moord (met voorbedachten rade) te bewijzen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder Sharleyne heeft problemen met Boulevard-logo

Donderdag, vrijdag en maandag vinden er opnieuw zittingen in de zaak plaats. Vermoedelijk volgt drie weken daarna de uitspraak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!