Victor Remouchamps, de vader van Sharleyne. Beeld © RTL Nieuws

Vader overleden Sharleyne eist ton aan shockschade

15 juni 2018 09:10

Victor Remouchamps, de vader van de 8-jarige Sharleyne die in 2015 om het leven kwam, eist 100.000 euro aan shockschade. Advocaat Sébas Diekstra zei tegen de rechters dat hij nog steeds last heeft van de gebeurtenissen rondom zijn dochters dood.

"Hij is direct geconfronteerd met de gruwelijke gevolgen"

"Hoewel hij weliswaar niet aanwezig is geweest bij het misdrijf waarbij zijn dochter is gedood, is hij wel direct geconfronteerd met de gruwelijke gevolgen daarvan", vertelde Diekstra in de rechtbank van Assen. "Kort nadat zijn dochter om het leven was gebracht, is hij geheel onverwachts en zonder enige vorm van begeleiding geconfronteerd met haar levenloze en verminkte lichaam in het mortuarium."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deskundigen: moeder Sharleyne heeft stoornissen

"Door de directe confrontatie met de ernstige gevolgen van deze doodslag danwel moord, is bij Victor een hevige emotionele schok teweeggebracht, waaruit geestelijk letsel is voortgevloeid", aldus Diekstra. Hij vertelde dat de vader last heeft van een Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS) met bijbehorende klachten en stoornissen.

"Het gruwelijke beeld staat hem nog altijd op het netvlies"

"Victor is direct geconfronteerd met de verwondingen van Sharleyne doordat hij haar heeft gewassen en verzorgd, zoals het knippen van haar nagels", ging Diekstra verder. "Het gruwelijke beeld van zijn dochter en haar ernstige verwondingen staan hem nog altijd op het netvlies."

Vader Victor Remouchamps en zijn dochter Sharleyne

Sinds de dood van Sharleyne heeft de vader last van herbelevingen, paniekaanvallen, innerlijke onrust en slaapproblemen die volgens een hoogleraar van de GGZ zijn toe te schrijven aan het overlijden en de juridische procedure.

Ook refereerde de advocaat aan de noodgedwongen Artikel 12-procedure die Remouchamps moest starten om vervolging van de moeder af te dwingen. Aanstaande maandag zal het Openbaar Ministerie in het requisitoir stilstaan bij de vordering. De rechter doet vermoedelijk op 9 juli uitspraak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder Sharleyne: 'Ik vertrouwde politie niet'

Hoog bedrag

De hoogte van de geëiste shockschade, namelijk 100.000 euro, is aanzienlijk groter dan vergelijkbare zaken. Zo noemt Diekstra in zijn betoog de shockschade na de moord op Marianne Vaatstra (41.543 euro) en de Facebook-moord (52.295 euro). Volgens Diekstra is de impact op het leven van zijn cliënt dermate groot dat dit het gevraagde bedrag rechtvaardigt.

De Nederlandse overheid schiet sinds 2011 de schadeclaims voor geweldsmisdrijven voor als deze door de rechter worden toegewezen. Er wordt altijd geprobeerd om de kosten op de veroordeelde te verhalen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!