Beeld © ANP

OM acht Hélène J. verantwoordelijk voor dood Sharleyne

18 juni 2018 09:41

Het Openbaar Ministerie acht Hélène J. verantwoordelijk voor de dood van haar dochter Sharleyne. Dat maakte officier Debby Homans bekend aan het begin van het requisitoir. “De verdachte, en zij alleen, is volgens het OM verantwoordelijk voor de dood van Sharleyne.”

"Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat de verdachte verantwoordelijk is voor haar dood"

De officier refereerde bij de start van de zitting aan het leven van Sharleyne. “Met een harde klap kwam daar een einde aan. Aan het leven van een achtjarig meisje, vol met vooruitzichten, ideeën, verwachtingen en kansen. Haar leven was zeker niet voltooid”, zei Homans.

“Een strafzaak, een veroordeling, zal het onpeilbare leed nooit verzachten. Nooit”, vertelde de officier. “Heeft Hélène J. haar dochter om het leven gebracht? Daar gaat de rechtbank over oordelen. Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat de verdachte verantwoordelijk is voor haar dood.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM komt met strafeis in moordzaak Sharleyne

De officier refereerde naar het feit dat de verdachte zweeg. “Ze deed dat in alle toonaarden en keek naar de punten van haar schoenen”, aldus Homans. “Er werd het besluit genomen dat er onvoldoende ernstige bezwaren waren om de verdachte vast te houden. Er was te weinig bewijs om haar te vervolgen en er volgde een sepot.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader Sharleyne: 'Ik herkende je lichaam, je voetjes'

Ook stond de officier stil bij het feit dat vader Victor Remouchamps vocht voor gerechtigheid. “De beslissing kwam bij de vader als een mokerslag aan”, zei Homans. “Als belanghebbende wilde hij dat de beslissing werd teruggedraaid. En met succes. Zonder zijn vasthoudendheid hadden we hier vandaag niet gestaan. Hier staat dan ook een OM dat van oordeel is dat er een veroordeling moet komen.”

Het Openbaar Ministerie maakt aan het eind van de ochtend de strafeis tegen verdachte Hélène J. bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!