Ridouan Taghi Beeld © PPolitie

Getuige: ‘Ridouan Taghi gaf opdracht moord Martin Kok’

11 juli 2018 16:18

Crimineel Anouar B. heeft in Marokko verklaard dat Ridouan Taghi opdracht gaf voor de moord op misdaadblogger Martin Kok. Dat laten meerdere anonieme bronnen weten aan RTL Boulevard. Tijdens een verhoor in het Afrikaanse land heeft B. tegenover Marokkaanse en Nederlandse rechercheurs een verklaring afgelegd. Ook heeft de man de namen van de vermoedelijke daders genoemd.

"Er is geen enkel aanknopingspunt voor marteling"

Tijdens de eerste pro forma zitting over de moord op Martin Kok werd bekend dat de politie Anouar B. uit Zuilen zou hebben verhoord. B. zit in Marokko vast op verdenking van het plegen van een aanslag in Marrakech, maar wordt ook verdacht van het plaatsen van een bom onder de auto van Kok in juli 2016. Advocaat Guy Weski van Ashraf B. - verdacht van de moord op Martin Kok - wil nu de rechercheurs en de Anouar B. zelf horen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Het laatste nieuws rondom zaak Martin Kok

Louis de Léon, de advocaat van Anouar B., en Weski zeggen signalen te hebben dat de getuige is gemarteld tijdens het verhoor in Marokko. De Officier van Justitie nam hier afstand van en zegt geen enkele aanwijzing hiervoor te hebben. “Er waren Nederlandse verbalisanten aanwezig bij het verhoor, er is geen enkel aanknopingspunt voor marteling”, zei de officier. De Léon is als advocaat niet bij het verhoor aanwezig geweest en is verbaasd over de gang van zaken. Hij wil zo snel mogelijk duidelijkheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer over de Mocro-maffia:

Wat is de Mocro-maffia precies?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!