Nicky Verstappen. Beeld © Politie

Verdachte Nicky Verstappen aangehouden

26 augustus 2018 21:50

Groot nieuws rondom de zaak Nicky Verstappen. Zojuist is bekendgemaakt dat de verdachte van de moord op Nicky, de 55-jarige Jos B., gevonden is.

De 55-jarige Jos B. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is zondagmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Peter R. over Jos B.: 'We komen dichterbij'

In oktober vorig jaar vertrok de man naar de Vogezen in Frankrijk, waar hij wel vaker verbleef omdat hij zogenaamde bushcrafttochten organiseert in het buitenland. De regio was bij hem bekend. De sport draait erom dat je jezelf een langere tijd kunt redden in de natuur. 

De politie heeft, in samenwerking met de Franse Gendarmerie, verschillende zoekacties gehouden in het gebied. Op 8 juni dit jaar kreeg de politie te horen dat er een match was en sindsdien focuste het onderzoek zich op het vinden van de nieuwe hoofdverdachte. Ook profielen van twee verre verwanten van de man kwamen overeen met het resultaat. Kort nadat het nieuws bekend werd bij de politie is de familie van Nicky geïnformeerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Leesook:

Peter R. over Jos B.: 'We komen dichterbij'

Eind 2017 ontving de verdachte een oproep om zijn DNA vrijwillig af te staan aan het onderzoeksteam. De man woonde ten tijde van het delict in Simpelveld, niet ver van de Brunssummerheide waar Nicky werd gevonden. Kort nadat het jongetje werd gevonden hield de politie de man staande op zo’n honderd meter van de vindplaats. Mede daardoor kwam hij in het vizier van de politie om zijn DNA af te staan. Jos B. reageerde niet op de brief en meerdere pogingen van de politie om hem te spreken gaven geen resultaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Peter werkte 20 jaar nauw samen met familie Nicky Verstappen

Nicky Verstappen werd in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide vermoord. Hij was daar met andere kinderen uit het Limburgse kerkdorpje Heibloem.

In 2011 liet justitie het graf openen van de man die destijds leider was van het zomerkamp. Maar DNA-vergelijking sloot hem als dader uit. Ook bij honderd mannen uit de omgeving van Nicky, onder wie de begeleiders van het zomerkamp, werd toen wangslijm afgenomen. Dat leverde niets op.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!