Lars R. heeft het misbruik bekend. Beeld © ANP

6 jaar cel en tbs geëist voor Holland's Got Talent-finalist

27 september 2018 17:01

Tegen de 26-jarige Lars de R., bekend als finalist uit Holland's got Talent, uit Krommenie is zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Lars de R. bekende in de rechtbank in Alkmaar dat hij tien jongetjes heeft misbruikt.

"Ik wil mijn excuses aanbieden"

Lars de R., die bekend werd als gitaar spelende finalist van de talentenshow Holland's Got Talent, wordt ervan beschuldigd dat hij met vier jongens in India, een Kroatische jongen en jongens in Nederland meermalen seks heeft gehad. Het jongste slachtoffer was vier jaar.

De R. zei in de rechtbank in Alkmaar zijn verantwoordelijkheid te willen nemen. "De slachtoffers hebben hier geen enkele schuld aan. Ik wil mijn excuses aanbieden." Het misbruik door De R. zou hebben plaatsgevonden gedurende ruim acht jaar, tot zijn arrestatie vorig jaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holland's Got Talent-finalist bekent misbruik tien jongens

Sekstoerist

Hij reisde in die periode drie keer naar India, waar hij naar eigen zeggen seksuele contacten had met vier jongens. De rechter merkte op dat hij dat tegen betaling deed en De R. dus een sekstoerist was. "Een volwassen man die geld aanbiedt aan arme kinderen." Ook andere slachtoffers haalde hij over met geld of speelgoed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holland's Got Talent-finalist staat terecht

Met het Kroatische jongetje had De R. al sinds 2010 contact, toen die pas vijf was. De rechter hield hem voor dat hij tegen die jongen had gezegd dat die nee moest blijven zeggen. "Als volwassene wilt u het toch en dan moet zo'n ventje nee blijven zeggen."

De R. misbruikte de Nederlandse slachtoffers werden veelal als hij gitaarles gaf en toen hij activiteitenbegeleider was in een Amsterdamse speeltuin. De slachtoffers lieten vaak wel blijken dat ze niet wilden, blijkt onder meer uit videobeelden, maar De R. zette dan toch door.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!