Kroongetuige vermomd bij Holleeder-zaak

09 oktober 2018 11:04

Peter la Serpe, kroongetuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder, zit in een vermomming in de afgeschermde getuigencabine in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Het horen van Peter zou gisteren van start gaan, maar dat ging niet door vanwege een probleem met zijn vervoer. Dinsdagochtend om 10.05 uur ging de zitting met hem wel door.

Peter la Serpe zit vermomd in een afgeschermde getuigencabine. Alleen de rechters, officieren van justitie en advocaat Sander Janssen van Holleeder kunnen hem zien. De personalia van Peter werden niet doorgenomen, omdat hij een nieuwe identiteit heeft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid Holleeder verschijnt in het openbaar in New York

Peter la Serpe maakte jaren geleden een afspraak met justitie om zijn kennis uit de onderwereld te delen in ruil voor een nieuw leven. Voor die verklaringen kreeg hij een lagere straf: acht jaar voor de moord op Kees Houtman, die hij pleegde en bekende. Ook in de zaak tegen Holleeder zal hij getuigen, omdat hij naar eigen zeggen kennis heeft dat Holleeder opdrachten heeft gegeven voor liquidaties.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!