Rico Verhoeven Beeld © ANP

Rico Verhoeven wil niet genoemd worden in zaak Klaas Otto

25 oktober 2018 18:44

De naam van kickbokser Rico Verhoeven viel vandaag tijdens de rechtszaak van Klaas Otto. De oprichter van motorclub No Surrender werd veroordeeld tot zes jaar cel voor een reeks zware delicten.

"Rico is geen onderdeel van de zaak en wenste daarom niks te verklaren"

De rechter noemde de naam van Rico toen de mishandeling van Rico's vriend Danny van der G. ter sprake kwam, en waarvoor Otto ook veroordeeld werd. De rechter las voor uit het vonnis: "De verdediging heeft omtrent het letsel nog aangevoerd dat Danny regelmatig thuiskwam met een blauw oog als gevolg van het sparren met Rico Verhoeven. Daarbij is onder meer gewezen op de verklaring van de ex-partner van Danny. De rechtbank overweegt dat Verhoeven hierover heeft gezegd dat je bij het sparren wel eens een blauw oog op kon lopen, maar dat dat absoluut niet te vergelijken was met de verwondingen die Danny had opgelopen; zelfs bij een normale wedstrijd werd niemand zo toegetakeld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

No Surrender-oprichter Klaas Otto ingestort

De manager van Rico, Karim Erja, vertelt tegen RTL Boulevard dat Rico het vervelend vindt dat zijn naam in verband wordt gebracht met deze strafzaak. Erja zegt: "Rico is gebeld door de politie direct nadat hij zijn vriend Danny naar het ziekenhuis had gebracht. Rico is gevraagd hoe hij zijn vriend heeft aangetroffen. Hij heeft toen aangegeven dat hij niks wilde verklaren, anders dan zijn waarneming over de fysieke staat waarin hij hem aantrof. Rico is geen onderdeel van de zaak en wenste daarom niks te verklaren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

No Surrender-oprichter Klaas Otto krijgt zes jaar celstraf

Toch heeft de rechtbank die uitspraak van Rico meegewogen in het vonnis tegen Otto. Erja: "Dat verbaast Rico. Danny is een vriend en Rico vindt dit hele gebeuren verschrikkelijk vervelend voor Danny." Evenwel staat de politie in zijn recht om de uitspraak van Rico Verhoeven uit het telefoontje te gebruiken in het dossier, ook al gaf hij aan dat niet te willen.

Op de vraag of Rico destijds naar Klaas Otto is gegaan om verhaal te halen over de mishandeling, zegt Erja: "Geen commentaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Dwayne Johnson voorbeeld voor Rico Verhoeven

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!