Jos B. is na vijf dagen gevonden.

OM confronteerde Jos B. door dossier naar cel te sturen

09 november 2018 18:20

Het Openbaar Ministerie stuurde ongevraagd een deel van het dossier in de zaak Nicky Verstappen naar de cel van Jos B. Dat zegt zijn advocaat Gerald Roethof tegen RTL Boulevard. “Dit heb ik nog nooit in de 22 jaar dat ik als advocaat werk meegemaakt.”

"Het is bedoeld om een reactie uit te lokken"

In de drie enveloppen die verdachte Jos B. in zijn cel kreeg staan volgens Gerald Roethof de meest negatieve conclusies uit het dossier. “Het is bedoeld om een reactie uit te lokken van mijn cliënt, maar dat is niet gebeurd. Hij heeft al eerder aangegeven dat hij niet het dossier op zijn cel wil hebben. Toen hij dat wel kreeg belde hij mij of ik het dossier had gestuurd, dat was niet zo. Vandaag heeft hij de brieven ongeopend aan mij overhandigd. Het heeft dus geen effect gehad op mijn cliënt”, aldus Gerald Roethof.

“Dit is het enige wat wij nu hebben na 20 jaar onderzoek en meer dan 50.000 uren wan politiewerk. Dit zijn de meest negatieve conclusies uit het onderzoek. Er staat veel niet in, zoals andere verdachten of de fouten in de zaak”, zegt de advocaat. “Het wordt ons heel erg moeilijk gemaakt en dat betreur ik. Als het OM weigerachtig blijft om stukken te verstrekken, dan gaat dat als een boemerang werken. “

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak Verstappen: OM vindt oud zedendossier Jos B. terug

De laatste weken verscheen Jos B. niet meer op het politiebureau in Eindhoven, waar de verhoren plaatsvinden. “In de afgelopen periode zijn er geen verhoren geweest”, spreekt Gerald Roethof. “Ik heb eraan getrokken om dossierstukken te krijgen en dat doe ik nog steeds. Ik denk dat het OM bezig is om in het verleden te graven en om lelijke zaken uit het verleden naar boven te halen. Zaken die er mijn inziens niet zijn. Vandaar was weer het eerste verhoor, maar daarin heeft mijn cliënt niet een verklaring afgegeven.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!