Beeld © ANP

Oud-assistent Job Gosschalk gehoord door de zedenpolitie

18 november 2018 09:35

De voormalig assistent van Job Gosschalk is gehoord door de zedenpolitie, die onderzoek doet naar seksuele intimidatie van Gosschalk tijdens het casten van acteurs. Aan het AD bevestigt Guido Goossens, die jarenlang de assistent was van de in opspraak geraakte castingdirecteur, dat hij een verklaring heeft afgelegd bij de afdeling zedendelicten van de politie in Amsterdam.

Over de inhoud van het verhoor wil Goossens, op nadrukkelijk verzoek van de zedenpolitie, niets kwijt. Goossens zei eerder in de krant dat hij het ongeloofwaardig vindt dat niemand bij Kemna Casting destijds vermoedde dat hun boegbeeld grenzen overschreed tijdens het casten van acteurs, vooral op tijdstippen dat verder niemand op kantoor aanwezig was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Spong: 'Leven Job Gosschalk behoorlijk ontregeld'

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte vorige maand bekend dat het onderzoek naar de voormalig castingdirecteur zich in een afrondende fase bevindt. Het OM heeft de zaak in onderzoek na een aangifte en een melding. De officier van justitie beslist uiteindelijk of Gosschalk daadwerkelijk wordt vervolgd voor een mogelijk zedendelict.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Job Gosschalk: het hele verhaal

Job Gosschalk, die ook een uitnodiging kreeg voor een verhoor, ontkent dat hij tijdens het casten van acteurs strafbare feiten heeft gepleegd. Gosschalk werkt niet langer als castingdirecteur en droeg zijn aandelen in Kemna Casting over aan de zittende directie. Volgens zijn advocaat Gerard Spong is de impact op zijn leven groot. "Zijn leven is behoorlijk ontregeld en in de war. Hij is zijn baan kwijt, zijn bedrijf kwijt. En hij gaat liever niet over straat", zei Spong.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!