Beeld © ANP

John van den Heuvel niet in studio RTL Boulevard door dreiging

19 november 2018 20:27

Vanavond doet onze misdaadverslaggever John van den Heuvel noodgedwongen verslag via een verbinding met de studio van De Telegraaf. Dit komt door een zeer ernstige dreiging uit het criminele milieu. Hij mag voorlopig niet aanschuiven in de live-uitzending van RTL Boulevard aan het Leidseplein.

John wordt al sinds december beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Nu vindt de Amsterdamse 'driehoek' van burgemeester Femke Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg het risico te groot dat tijdens een uitzending van RTL Boulevard een aanslag wordt gepleegd op de studio midden in de Amsterdamse binnenstad. Dat meldt Het Parool.

De journalist baalt zelf als een stekker: "Ik ben zeer teleurgesteld dat ik niet meer in de studio kan komen. Ik begrijp dat dit de consequentie kan zijn als er bepaalde dreiging is, maar ik vind dit het slechtst denkbare signaal aan het criminele milieu."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel stadion uitgezet met zoon

"Deze stap is niet ingegeven doordat ik dit graag wil of doordat RTL dit graag wil, maar dit is op dwingend aangeven van de overheid. Tot op heden is alles in het werk gesteld om me mijn werk als journalist te laten blijven doen, maar het is jammer dat een belangrijk platform voor mij nu een stuk moeilijker te bereiken valt. Dit is precies wat criminelen beogen. Dit is een nederlaag voor degenen die in woord belijden dat journalisten hun werk moeten kunnen doen. Het is ook een nederlaag voor de journalistiek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel regelmatig in tranen door Ontvoerd

John is zeer te spreken over de wijze waarop de DKDB hem nu al bijna een jaar voortdurend beveiligt. "De DKDB doet echt wat het kan en legt er veel eer in me mijn werk te laten doen. Des te vervelender is het dat ik nu toch op deze manier beperkt word in mijn functioneren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel: Ontvoerd is emotionele rollercoaster

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!