Politieonderzoek bij de plek van de overval in 2005. Beeld © ANP

Tot 9 jaar celstraf geëist voor diamantroof Schiphol

30 november 2018 13:10

Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen tot negen jaar geëist voor de spraakmakende diamantroof op Schiphol in 2005. Daarbij werd voor ruim 72 miljoen dollar aan diamanten buitgemaakt.

Er stonden vandaag zes verdachten voor de rechter. De hoogste strafeis was voor Errol H. V. Hij zou de bestuurder van het busje zijn geweest waarmee de geldtransportwagen werd overvallen en de roof hebben geregeld. Ook is hij al eerder in aanraking geweest met de politie wegens roofovervallen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jos B. ontkent betrokkenheid zaak Nicky

Op 25 februari 2005 werd voor 72 miljoen dollar aan diamanten gestolen, ‘borrelnootjes’ genoemd door een van de verdachten. Direct na de diefstal werd een groot deel van de buit teruggevonden in een auto. De rest, ter waarde van 43 miljoen euro, werd vermist. August B., Erik P. en Errol H.V. werden kort na de roof door justitie ook al gezien als hoofdverdachten, maar toen ontbrak het aan bewijs. Nadat in 2013 een politieteam elders in Nederland een van de verdachten in een afgeluisterd gesprek over de diamantroof hoorde spreken, werd besloten nogmaals een opsporingsonderzoek te starten.

De uitspraak staat gepland voor 28 januari.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!