Beeld © ANP

Advocaat Job Gosschalk heeft dossier in handen

03 december 2018 16:03

Het dossier van de zedenzaak tegen Job Gosschalk is in handen van advocaat Gerard Spong, die de voormalig castingdirector bijstaat. Dat laat de advocaat aan RTL Boulevard weten.

Ruim een maand geleden maakte het Openbaar Ministerie bekend de man, die jarenlang de bekende castingdirector van het land was, te verdenken van een zedendelict. “Ik heb het dossier inmiddels gekregen van het Openbaar Ministerie, dus kan daarmee aan de slag”, laat Spong vandaag weten. 

Job zou uitgenodigd worden voor een verhoor, maar dat heeft nog niet plaatsgevonden. Een woordvoerder van het OM laat weten dat verhoor “op korte termijn” staat gepland. “Binnen twee maanden verwacht ik de vervolgingsbeslissing van het Openbaar Ministerie”, aldus Gerard Spong, de advocaat van de voormalig castingdirector.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-assistent Job Gosschalk gehoord door de zedenpolitie

“Meneer Gosschalk betwist dat hij ook enig strafbaar feit heeft gepleegd”, liet Spong in oktober weten. “We weten alleen dat er een of meerdere personen hebben geklaagd over seksuele handelingen. En we moeten maar eens bekijken of dat überhaupt strafbare handelingen zijn.”

Een oud-assistent van Job zou volgens het Algemeen Dagblad ook gehoord zijn door de Amsterdamse politie, maar daar wil het Openbaar Ministerie niets over kwijt. Een woordvoerder laat weten geen mededelingen te doen over de stand van zaken in het onderzoek. “De Officier van Justitie zal een beslissing moeten nemen”, laat een woordvoerder weten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!