Jos B. en Nicky Verstappen Beeld © ANP

Advocaat Jos B.: ‘Cliënt moet vrijkomen’

12 december 2018 12:17

Volgens advocaat Gerald Roethof, die Jos B. bijstaat in de rechtszaak over de dood van Nicky Verstappen, moet de rechtbank de voorlopige hechtenis van zijn cliënt opheffen.

“Ik besef me dat de nabestaanden pijn hebben. Mijn cliënt en ik voelen compassie voor hen.''

Roethof richtte zich eerst tot de nabestaanden. “Ik besef me dat de nabestaanden pijn hebben. Mijn cliënt en ik voelen compassie voor hen. Ik leef met ze mee.” Toch vindt hij dat de procespartijen als professionals met de zaak moeten omgaan. “Als we proberen de zaak los te koppelen van de emotionele lading, meen ik dat u vandaag aan het einde van de zag zou moeten zeggen, meneer B. ga naar huis. De verdenking is niet sterk genoeg om de voorlopige hechtenis te verlengen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer over het laatste nieuws in de zaak Nicky Verstappen:

Jos B.: ‘Ik heb het niet gedaan'

Roethof wil de rechtbank aanzetten tot nadenken: “Kunnen wij wel uitgaan van een gepleegd delict? Is er wel een strafbaar feit gepleegd? Zijn daar voldoende bezwaren uit te halen?

Miniatuurvoorbeeld

Kijk het laatste nieuws:

Twijfels bewijslast zaak Nicky Verstappen: Peter is ziedend

Volgens Roethof zijn op dit moment de bezwaren niet sterk genoeg en moet zijn cliënt de inhoudelijke behandeling van de zaak in vrijheid moeten kunnen afwachten. Verder beklaagde Roethof zich erover dat hij de processtukken te laat in zijn bezit heeft gekregen en daardoor niet een deugdelijke verdediging kan voeren. “Hoe kan je op zo’n manier verdachte adequaat verdedigen?”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer over de zaak Nicky Verstappen:

Zeventien DNA-sporen Jos B. gevonden op kleding Nicky Verstappen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!