De moordenaar van Reduan B., Shurandy S., kreeg 20 jaar cel. Beeld © ANP

20 jaar cel voor man die broer van kroongetuige vermoordde

10 januari 2019 13:35

De man die achter de geruchtmakende moord op Reduan B. zat, de 40-jarige Shurandy S., moet 20 jaar de cel in. De rechter acht bewezen dat de Hilversummer op 29 maart vorig jaar in Amsterdam de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. doodschoot.

"Shurandy S. heeft geen enkel respect voor het leven slachtoffer getoond"

S. had eerder al bekend de moord in Amsterdam-Noord in opdracht te hebben gepleegd, maar weigerde de opdrachtgevers bekend te maken. Met de beloofde beloning wilde hij naar eigen zeggen zijn cokeverslaving financieren.

"Het was een moord op bestelling. Shurandy S. heeft geen enkel respect voor het leven slachtoffer getoond", zei de rechter. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM roept derde kroongetuige op

Het OM had 28 jaar geëist. De rechter zag echter geen reden om aan te nemen dat Shurandy S. wist dat het slachtoffer een broer van de kroongetuige was. Rechtbank legde daarom een lagere straf op.

Het slachtoffer was de broer van Nabil B., die een week voor de moord op Reduan door het Openbaar Ministerie werd gepresenteerd als kroongetuige in het onderzoek naar een reeks liquidaties door de Mocro-maffia.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ridouan Taghi en Saïd Razzouki gelinkt aan twaalf moorden

Meest gezochte misdadiger

De moord is volgens het OM 'zonder twijfel' een reactie op de medewerking van Nabil B. met justitie.

Deze kroongetuige heeft verklaringen afgelegd tegen onder anderen Ridouan Taghi, die in verband wordt gebracht met meerdere liquidaties en geldt als de meest gezochte misdadiger van Nederland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!