Beeld © ANP

Peter R. de Vries getuigt in zaak Holleeder

14 januari 2019 04:54

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries treedt maandag opnieuw aan als getuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder. Centraal staat de opname van een gesprek dat hij in 2011 vanaf het kantoor van advocaat Stijn Franken voerde met Holleeder, die destijds in de cel zat.

Het gesprek volgde op een vertrouwelijke brief van Holleeder aan de misdaadverslaggever, waarin hij zijn positie in de onderwereld en zijn relatie met andere criminele kopstukken uit de doeken doet. Peter overhandigde de brief vorig jaar al aan justitie, tot groot ongenoegen van Holleeder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kinderen vragen Peter R. de Vries naar zijn open huwelijk

Naar eigen zeggen besloot de deskundige van RTL Boulevard onlangs de opname van het gesprek nog eens te beluisteren en besloot hij daarna de band aan justitie te geven. Volgens hem bevestigt Holleeder in de opname dat hij heeft samengewerkt met de criminelen Stanley Hillis en Dino Soerel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Peter R. de Vries openbaart nieuwe tape Holleeder

In de strafzaak heeft Holleeder die samenwerking steeds stellig ontkend. Maar volgens justitie gaf dit driemanschap juist opdrachten mensen te vermoorden.

Holleeder staat terecht op verdenking van betrokkenheid bij een reeks liquidaties.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Judas moeilijk te volgen door missen ondertiteling

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!