Beeld © ANP

John van den Heuvel spreekt exclusief met Sonja Holleeder

15 januari 2019 13:27

John van den Heuvel komt met een onthullende Videoland-documentaire over Willem Holleeder. Exclusief voor de documentaire Moorddossier Holleeder onthullen nabestaanden de afgelopen maanden aan misdaadverslaggever John hun diepste gevoelens en emoties over de moorden op hun geliefden.

"Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken"

Voor de allereerste keer doet Sonja Holleeder voor de camera háár verhaal over leven met Cor van Hout, twee moordpogingen en de uiteindelijk fatale aanslag.

Ook April van der Bijl, de dochter van Thomas van der Bijl, en Ferry de Kok, een goede vriend van John Mieremet, vertellen openhartig over de moorden, die hun leven ingrijpend veranderden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willem Holleeder kijkt Judas vanuit de cel: 'Ik ben in slaap gevallen'

John van den Heuvel geeft in de 50-minuten durende documentaire inzicht in de zes liquidaties waar Willem Holleeder van wordt verdacht. Op de plaatsen delict reconstrueert hij de onderwereldmoorden aan de hand van politiedossiers en eigen onderzoek.

In de interviews vertellen April van der Bijl en Sonja Holleeder waarom zij ervan overtuigd zijn dat Holleeder verantwoordelijk is voor de moorden op Thomas van der Bijl en Cor van Hout.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtbank wil duidelijkheid over geheime deal Sonja Holleeder

Ferry de Kok was op het moment van de moord op John Mieremet met hem in Thailand. Ook De Kok gaat in op de rol van Holleeder bij de vermoedelijke moord op zijn vriend. Samen met John van den Heuvel gaat De Kok voor de allereerste keer terug naar de plek van de liquidatie, in het Thaise Pattaya.

Een paar uur voor de moord sprak John Mieremet nog telefonisch. Ook dit gesprek is te horen in de documentaire. Daarnaast spreekt de misdaadverslaggever zelf voor het eerst over een gewelddadige inbraak bij hem thuis – volgens John uitgevoerd door mannen van Holleeder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries getuigt in zaak Holleeder

De onthullende, maar ook aangrijpende gesprekken en reconstructies zijn vanaf woensdag 23 januari te zien in de documentaire Moorddossier Holleeder bij Videoland.

John laat nog weten: “In de strafzaak tegen Holleeder gaat het natuurlijk vooral om droge feiten en de juridische onderbouwing van de bewijzen. Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken bij vrienden en nabestaanden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!