Archieffoto Beeld © ANP

Situatie loopt volledig uit de hand in Spijkenisse

23 januari 2019 18:37

De videobeelden van de mishandeling van de veertienjarige Tommy uit Spijkenisse gingen de afgelopen dagen viral. De daders werden dit weekend opgepakt en inmiddels is er een heksenjacht op de kopschoppers geopend. Wat is er aan de hand in Spijkenisse?

Rectificatie

Inmiddels heeft de politie Rotterdam laten weten dat alle daders nog vastzitten en dat RTL Boulevard gesproken heeft met een zogenoemd nepaccount, die zich voordeed als één van de daders. Deze persoon heeft zelfs diploma’s overlegd en een gesprek met zijn ‘moeder’ geïnitieerd.

Het filmpje waarin Tommy op brute wijze in een parkje wordt geschopt en geslagen gaat afgelopen week compleet viral. Ook het internet gaat los, waardoor er een klopjacht op de jongens ontstaat. Inmiddels is het zo uit de hand gelopen dat de verdachten nu moeten onderduiken.

De burgemeester van Spijkenisse vindt het zorgelijk dat via sociale media de gegevens van de daders worden verspreid. Volgens hem nodigt dit uit om te spelen voor eigen rechter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Burgemeester Aboutaleb wil praten met rappers over geweld

Slachtoffer Tommy reageert zelf een aantal dagen later dat het inmiddels goed met hem gaat. Toch blijft het in Spijkenisse nog zo onrustig, dat de politie extra surveilleert in de wijk, en de huizen van de verdachten bewaakt worden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Strafrechtadvocaat Marielle van Essen: De politie heeft gewoon liggen slapen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!