Beeld © ANP

Derde verdachte aangehouden voor moord op John Mieremet

28 februari 2019 15:32

De politie heeft in december opnieuw verdachte aangehouden voor de moord op John Mieremet. Dat werd vanmiddag bekend tijdens het proces tegen Willem Holleeder, die onder andere wordt vervolgd voor die moord. Eerder werden al twee anderen aangehouden voor de moord van Mieremet in Thailand op 2 november 2005.

Het gaat om Ali N., die eerder al werd vervolgd en vrijgesproken voor de liquidatie van Willem Endstra. Advocaat Brigitte Roodveldt van de verdachte bevestigt de aanhouding tegenover RTL Boulevard. “Het klopt dat mijn cliënt is aangehouden. Hij heeft zich gemeld bij de politie omdat hij werd gezocht”, aldus Roodveldt. 

Ali N. was rond de periode van de moord op Mieremet twee keer in Thailand. Op 2 september 2005 reisde hij vanuit Turkije naar het Aziatische land. Hij blijft daar op dat moment twee dagen. Volgens het OM reist hij op 31 oktober dat jaar opnieuw naar Thailand, om vervolgens op 3 november weer te vertrekken. Een dag na de moord op de Amsterdamse crimineel. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM verdenkt Dino Soerel niet van moord op Mieremet

De verdachte verklaarde dat hij voor een vriendinnetje, dat hij had leren kennen via de chat, in Thailand was. Maar dat komt niet overeen met het verhaal van een andere getuige. Volgens Roodveldt ontkent Ali N. enige betrokkenheid bij de moord op Mieremet. Meerdere pogingen van de advocaat om hem vrij te krijgen mislukten. Het Gerechtshof bepaalde dat er te veel ernstige bezwaren waren om de voorlopige hechtenis op te heffen of te schorsen. Het Hof sprak volgens Roodveldt van vluchtgevaar en een geschokte rechtsorde.

Naast Ali N. verdenkt het OM ook Jurmaine B. en Özgür C. – de neef van Ali N. - van de moord. Ook denkt Justitie dat de verdachten deelnamen aan een criminele organisatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!