Beeld © ANP

OM verdenkt Dino Soerel niet van moord op Mieremet

28 februari 2019 16:02

Het Openbaar Ministerie verdenkt Dino Soerel niet van persoonlijke betrokkenheid bij de moord op John Mieremet. Dat bevestigt een woordvoerder na vragen van RTL Boulevard. De politie hield 1 oktober vorig jaar de tot levenslang veroordeelde crimineel aan voor betrokkenheid bij de liquidatie.

Het persbericht van de politie oktober vorig jaar - waarin gesteld werd dat Justitie hem verdenkt van de moord - was niet juist, zegt een woordvoerder van het OM. "Dino Soerel wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die onder andere als doel had om liquidaties te plegen op bijvoorbeeld Willem Endstra en John Mieremet, maar niet voor persoonlijke betrokkenheid bij de moord op Mieremet. Hij wordt wel verdacht persoonlijk betrokken te zijn bij de moord op Endstra", aldus het OM. Soerel’s advocaat Nico Meijering was niet bereikbaar voor commentaar.

Justitie verdenkt Soerel nog wel van betrokkenheid bij de moord op Willem Endstra en het deelnemen aan een criminele organisatie. In het Passageproces werd Soerel veroordeeld voor de moord op Cees Houtman en Thomas van der Bijl en deelneming aan een criminele organisatie. Hij stelde cassatie in tegen de uitspraak van het Gerechtshof.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derde verdachte aangehouden voor moord op John Mieremet

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!