Beeld © ANP

Derde verdachte aangehouden na aanslag

19 maart 2019 07:43

De politie heeft maandagavond bekendgemaakt een derde verdachte te hebben opgepakt. Naast de vermoedelijke schutter zijn er nog twee mensen opgepakt. Wat de andere twee met de zaak te maken hebben, wil de politie niet zeggen.

De schietpartij in een tram in Utrecht heeft aan drie mensen het leven gekost. De politie heeft drie mensen opgepakt die in verband worden gebracht met de aanslag. Onder hen is ook de hoofdverdachte, de 37-jarige Gökmen T. Over het uiteindelijke motief van de dader is nog veel onduidelijk. De politie houdt nog steeds rekening met terreur, maar denkt ook aan geweld in de relationele sfeer. Het dreigingsniveau werd in de provincie Utrecht verhoogd van vier naar vijf. Deze is inmiddels weer afgeschaald. Ook werden inwoners van Utrecht gewaarschuwd om binnen te blijven. Dat advies werd aan het begin van de avond weer ingetrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Getuige Max over arrestatie hoofdverdachte aanslag Utrecht

Het gebied rond het 24 Oktoberplein in Utrecht is rond middernacht vrijgegeven door de politie. De tram waarin geschoten is, werd naar de remise gereden. Daar blijft het voertuig beschikbaar voor onderzoek, zegt de politie. 

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!