Beeld © ANP

Peter R. de Vries: 'Laatste woord Holleeder heel voorspelbaar'

02 april 2019 13:09

"Astrid heeft alles bij elkaar gelogen. Het gaat haar alleen maar om geld." Dat zei Willem Holleeder vandaag op de voorlopig laatste dag van het megaproces tegen hem, waarin hij het laatste woord kreeg. Peter R. de Vries is niet onder de indruk.

"Dit is eigenlijk exact wat ik vooraf had verwacht"

“Het laatste woord van Holleeder was heel voorspelbaar”, zegt de Vries tegen RTL Boulevard. “Dit is eigenlijk exact wat ik vooraf had verwacht: Hij heeft niets gedaan, wilde alleen anderen helpen en het is allemaal een groot complot.” 

Volgens Holleeder hebben Peter R. de Vries en zijn zus Astrid vier jaar lang een 'trial by media' gevoerd. Een flauwekul argument vindt de Vries: “Alsof zo’n megaproces wordt opgetuigd, omdat ik de hand zou hebben gehad in een aantal artikelen en uitzendingen.” Het is allemaal onderdeel van Holleeder’s strategie volgens de misdaadverslaggever. “Hij heeft nooit iets gedaan en het is altijd de schuld van anderen. Hij schroomt er dan ook niet voor om daar belachelijke argumenten voor aan te voeren.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Holleeder haalt uit naar Openbaar Ministerie

Volgens Holleeder liegt zijn zus alles bij elkaar en is ze ‘wappie’. "Ik ben geen psycholoog, maar ze heeft een spin in haar hoofd. Dat heeft ze haar hele leven gehad. Ze denkt altijd dat mensen haar iets aan willen doen,” zegt de crimineel. De Vries denkt dat 'Astrid voor gek verklaren' de enige verdediging is dat voor hem nog rest. “Astrid heeft alles heel detailleerd en veelvuldig verklaard. Het is natuurlijk heel moeilijk om dat te weerleggen. Dan kun je daar alleen nog over zeggen ‘ze heeft een spin in haar hoofd’ en ‘ze is wappie’. Dat is geen verklaring waar de rechtbank iets mee kan.”

Peter R. de Vries verwacht niet dat het laatste woord van Holleeder van wezenlijk belang is. “Daarvoor tellen natuurlijk de zittingsdagen, de honderdduizenden dossiers, de getuigenverklaringen, de bandopnamen noem maar op.” Op 9 mei vindt er nog een formele zitting plaats.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!