Beeld © ANP

Moeder Anne Faber weggelopen bij debat

03 april 2019 14:21

Tijdens het debat over het rapport van Michael P., de moordenaar van Anne Faber, liepen de emoties hoog op. Gedurende de inbreng van kamerlid Theo Hiddema waren de nabestaanden van Anne Faber niet meer aanwezig in de loge.

"Het is hier geen rechtszaal maar een plenair debat"

Gedurende het debat kwamen gepubliceerde rapporten over de zaak van Anne Faber aan bod. Hierin kwam naar voren dat er vele fouten zijn gemaakt waardoor Michael P. vrij was om te gaan en staan waar hij maar wilde, terwijl hij onder behandeling stond. Gedurende het betoog van Kamerlid Theo Hiddema kwam hij met een gedetailleerd verslag over een verkrachting van twee minderjarige meisjes door Michael P. Hierop vroegen meerdere Kamerleden om te stoppen met het geven van deze gruwelijke details. “De nabestaanden zijn hier aanwezig, dus ik vraag om een beetje fatsoen, door de details niet te noemen. Het is hier geen rechtszaal maar een plenair debat", zegt VVD-Kamerlid Van Wijngaarden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie Anne Faber over rapport Michael P.: onthutsend, pijnlijk, schokkend

Gedurende dit betoog is niet alleen de familie van Anne Faber vertrokken, ook de zus en de vriendin van, de in 2017 vermoorde, Joost Wolters zouden de zaal hebben verlaten. Joost Wolters werd in 2017 doodgestoken door een verwarde man, ook in deze zaak bleek dat de verdachte eigenlijk niet op verlof had gemogen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!