De gedenksteen was bewerkt met een soort slaghamer. Beeld © ANP

Verdachte opgepakt vernieling gedenksteen Nicky Verstappen

23 april 2019 16:00

Voor de vernieling van de gedenksteen voor Nicky Verstappen is een 48-jarige man uit Heerlen opgepakt. Hij zou het monument met een soort slaghamer hebben bewerkt. De elfjarige Nicky werd in 1998 dood aangetroffen op de Brunssummerheide bij Brunssum.

Een wandelaar ontdekte op vijf april beschadigingen aan het monument en waarschuwde de politie. DNA-sporen en onderzoek van de Limburgse politie en de Forensische Opsporing leidden uiteindelijk naar de verdachte. Hij is vanochtend in zijn woning aangehouden.

Over de reden voor de vernieling is nog niets bekend. De politie hoopt dat gesprekken met de verdachte daarover uitsluitsel geven.De man is eerder veroordeeld voor het aanrichten van vernielingen aan de gedenksteen en kreeg toen drie maanden cel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jos B. blijft vastzitten voor zaak Nicky Verstappen

De man, door het Openbaar Ministerie destijds als fantast bestempeld, profileerde zich bovendien als moordenaar van Nicky. Eind 2013 stuurde de rechtbank hem voor een jaar naar een kliniek omdat hij een ernstige psychische stoornis had en tegen zichzelf moest worden beschermd.

Voor het doden, ontvoeren en misbruiken van Nicky Verstappen zit Jos B. als verdachte vast. Hij werd vorig jaar augustus aangehouden in Spanje.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!