Beeld © ANP

'Ridouan Taghi beraamt aanslag op Peter R. de Vries'

14 mei 2019 11:41

Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland, heeft opdracht gegeven om Peter R. de Vries te laten liquideren. Dat onthult de misdaadverslaggever dinsdag aan RTL Boulevard. Politie en justitie hebben dit de misdaadverslaggever medegedeeld. De Vries verwijt politie en OM dat zij hem in deze situatie van te weinig concrete informatie voorzien. Door ruchtbaarheid aan de dreiging te geven wil De Vries de zaak ‘stukmaken’. 

"Ik moet aan de bel trekken en vragen of er ontwikkelingen zijn en of er misschien meer bekend is"

Ruim een maand geleden werd De Vries benaderd door het Openbaar Ministerie en de politie Midden-Nederland met de boodschap dat er serieuze aanwijzingen zijn dat er een aanslag op zijn leven wordt voorbereid. “Er werd aan toegevoegd dat men over de aard en het motief niets mocht zeggen. Dat is natuurlijk vreemd en onacceptabel dat je als beoogd slachtoffer niet mag weten wie het op je gemunt heeft. Hoe weet je dan waar je op moet letten? Na lang aandringen hebben ze mij uiteindelijk verteld dat het om de voortvluchtige Ridouan Taghi gaat”, zo legt de journalist uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel: Ernstige dreiging komt van Ridouan Taghi

De Vries is ontstemd over de wijze waarop politie en OM met hem omgaan. "Ze hebben mij over de dreiging verteld en gezegd dat deze serieus is, maar vervolgens blijft het dan wekenlang stil. Ik moet aan de bel trekken en vragen of er ontwikkelingen zijn en of er misschien meer bekend is. Het enige dat ik dan te horen krijg is dat er ‘geen nieuws is’. Dat kan niet in zo’n situatie”, vertelt de misdaadverslaggever. “Ze gooien een boodschap over de heg en daar moet je het maar mee doen.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ridouan Taghi en Saïd Razzouki gelinkt aan twaalf moorden

Begin vorige maand maakte RTL Boulevard-deskundige John van den Heuvel bekend dat hij ook bedreigd wordt door Taghi, het kopstuk van de Nederlandse Mocro Maffia. “Het is inmiddels niet meer een geheim dat ik goed beveiligd word. Dat komt door de plannen die Taghi zou hebben in mijn richting. Die plannen gingen heel ver kan ik je zeggen”, vertelde Van den Heuvel in RTL Boulevard. De Telegraaf-verslaggever wordt beveiligd door een speciale afdeling van de politie, de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. De Vries doet geen mededelingen over zijn beveiliging.

"Dit bericht zegt mij niets", laat Taghi’s advocaat Inez Weski weten. "Onduidelijk is bovendien waar deze toch redelijk vergaande uitspraken dan op zijn gebaseerd. Enigerlei inhoudelijke reactie is dan ook niet mogelijk." De politie en het Openbaar Ministerie willen niet reageren op de onthulling van De Vries.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!