Thijs H. Beeld © Eigen foto

Verdachte drievoudige moord Thijs H. langer vast

15 mei 2019 13:18

Het voorarrest van Thijs H., de 27-jarige man die ervan verdacht wordt vorige week drie mensen te hebben vermoord, wordt met veertien dagen verlengd. Hij moet ook psychologisch worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

De rechter-commissaris heeft Thijs H. vanochtend achter gesloten deuren gehoord. Volgens de regels werd hij in de gelegenheid gesteld om zijn mening te geven. Of hij dit heeft gedaan, is niet bekendgemaakt.

De drievoudige moordverdachte zat de afgelopen week in een politiecel. De maximale duur van deze 'inverzekeringstelling', twee keer drie dagen, zit er nu op. De rechter-commissaris heeft bepaald dat de inverzekeringstelling nu wordt omgezet naar voorlopige hechtenis. Dat betekent dat de verdachte wordt overgeplaatst naar een huis van bewaring, een cellencomplex.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Ridouan Taghi beraamt aanslag op Peter R. de Vries'

Aan de verdachte werden de afgelopen week beperkende maatregelen opgelegd. Dit betekent dat hij geen contact mocht hebben met de buitenwereld. Het was alleen toegestaan om contact te hebben met zijn advocaat, Serge Weening, maar ook die was afgelopen week gebonden aan de beperkingen.

De rechter-commissaris heeft bepaald dat deze beperkingen blijven gelden. Dit betekent dat Thijs H. geen contact mag hebben met andere gevangenen. Samen sporten en eten is dus verboden. De verdachte verblijft 23 uur per dag op zijn cel. Hij mag een uur per dag luchten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Advocaat geeft statement over verdachte Thijs H.

Advocaat Serge Weening zei buiten tegen journalisten: "Ik kan u zeggen dat bewaring bevolen is. En voor de rest: er zijn beperkingen. Dus er zijn geen mededelingen die ik kan doen over deze zaak." Op de vraag of de verdachte aanspreekbaar was, antwoordde de advocaat: "Ik wens u een prettige dag, ik kan verder geen mededelingen doen." Ook heeft de rechter-commissaris de vordering tot opname en observatie in het Pieter Baan Centrum toegewezen. Dit betekent dat hij psychologisch wordt onderzocht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!