Ridouan Taghi Beeld © Politie

Ridouan Taghi over bedreiging Peter R.: 'Pure onzin'

15 mei 2019 18:40

Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland, zegt dat hij niet de opdracht heeft gegeven om Peter R. de Vries te liquideren. Woensdagavond besprak de misdaadverslaggever een persoonlijke boodschap die hij kreeg van Taghi. "Met schrik en verbazing las ik het nieuws dat ik volgens politie en Justitie opdracht heb gegeven om jou te laten liquideren. Daar is niets van waar. Dat is een regelrecht verzinsel! Pure onzin", laat het vermeende hoofd van de Mocro Maffia weten.

"Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen"

Dinsdag bracht Peter R. de Vries naar buiten dat hij vijf weken geleden van de politie hoorde dat hij op de dodenlijst van de voortvluchtige Taghi staat en dat de crimineel opdracht heeft gegeven om hem te liquideren. In contact met Peter R. de Vries laat Taghi weten: "Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je ook maar enig gevaar van mij hebt te duchten. Ik heb als jongen altijd heel geboeid naar je tv-programma gekeken. Ik respecteer je en zie je als een professioneel journalist. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om jou iets aan te doen. Ik heb 100.000 procent niets tegen jou."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ridouan Taghi spreekt over bedreiging Peter R. de Vries

Taghi uit in zijn boodschap kritiek op de autoriteiten. "Het is voor mij dan ook onverklaarbaar dat politie en justitie zeggen dat ik op jou een aanslag wil plegen. Ik daag hen uit om met informatie te komen", zegt Taghi. "Dat kunnen ze niet, want dat is er ook niet: het zijn allemaal leugens. Ik denk dat het hun opzet is om mij met dit soort berichtgeving te framen, mij in de beeldvorming als volksvijand neer te zetten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries: 'Uitstekend dat RTL niet zwicht'

De crimineel probeert De Vries gerust te stellen. "Nogmaals: er is niets maar dan ook niets van waar. Ik reageer nooit ergens op, maar naar jou toe wil ik dit rechtzetten", sluit Taghi af.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!