Het kettinkje dat is verdwenen.

'Michael P. weet niets van verdwenen sieraden Anne Faber'

28 mei 2019 12:29

Michael P., veroordeeld voor het verkrachten en doden van Anne Faber (25) in september 2017, zegt in hoger beroep opnieuw niets af te weten van de verdwenen sieraden van zijn slachtoffer. Het gerechtshof vroeg hem waar de oorbellen en een ketting met een groeidiamant zijn gebleven die Anne Faber die dag droeg en nooit zijn teruggevonden.

"Ik heb ze echt niet gezien en ik weet niet waar ze zijn"

Bij de eerdere zitting vroeg de officier van justitie of Michael P. die sieraden misschien had weggenomen en verkocht voor cocaïne of Ritalin, waaraan hij verslaafd was.

"Ik heb ze echt niet gezien", zei Michael P. vandaag bij het hoger beroep in Arnhem. "Ik heb ze ook niet afgedaan. Ik weet niet waar ze zijn. En: als ik er iets mee had gedaan, waarom zou ik het dan niet vertellen. Waarom zou ik dat moeten achterhouden?"

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Moeder Anne Faber weggelopen bij debat

Het gerechtshof vroeg aan P. waarom hij Anne Faber niet had laten gaan na de verkrachting. "Ik was zo angstig en paranoia. In m’n hoofd: paranoïde, achterdocht."

P. zei aan het begin van de zitting dat hij bij de rechtbank in Utrecht geen rechtvaardig proces heeft gehad. De rechter was volgens hem niet onpartijdig en er was veel druk vanuit de media en de politiek. Dit is een van de redenen waarom P. in hoger beroep is gegaan tegen het vonnis van de rechtbank, die hem vorig jaar 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging heeft opgelegd.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Familie Anne Faber over rapport Michael P.: onthutsend, pijnlijk, schokkend

De voorzitter van het hof vatte de bezwaren van P. (29) samen. Behalve klachten over het gebrek aan rechtvaardigheid heeft P. moeite met de manier waarop de politie hem na zijn arrestatie zou hebben behandeld. De politie paste geweld op hem toe, om zo snel mogelijk te weten te komen waar Anne Faber zich op dat moment bevond. P. vindt dat hij daarom strafvermindering had moeten krijgen. De rechtbank ging daar niet in mee.

P. zei vandaag ook dat hij bij zijn eerder afgelegde, bekennende verklaring blijft. Er zijn niettemin altijd twijfels gebleven over die verklaring. De rechtbank stelde destijds ook vast dat P. vermoedelijk geen volledige openheid van zaken heeft gegeven.

Misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp is vandaag bij de zitting. Hij twittert uitgebreid over de zaak. Volg het hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!