Michael P.

OM eist in hoger beroep Michael P. 28 jaar cel en tbs

28 mei 2019 15:40

Het OM eist 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Michael P. voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber en voor twee mishandelingen.

"Onacceptabel"

"Onacceptabel." Zo noemt de vader van Anne Faber de gedachte dat de moordenaar van zijn dochter, Michael P., ooit nog vrij komt. Dat zei Wim Faber vandaag in het hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem. "Ik vind het onmenselijk om met het idee te moeten leven dat P. ooit vrij zou kunnen komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie Anne Faber over rapport Michael P.: onthutsend, pijnlijk, schokkend

Wim Faber verwijt het hof in Arnhem dat ze in de eerdere zaak tegen P., die over de verkrachting van twee minderjarige meisjes, zijn straf fors hadden verlaagd. "Signalen dat P. gestoord was, werden onvoldoende ingeschat. De eerste fouten zijn hier gemaakt, in dit gebouw", zei Faber. "Het meest vreselijke is gebeurd. Niemand mag die eerste fout vergeten, want daarom staan we hier."

Faber vertelde dat zijn dochter onherkenbaar was toen ze haar weer zagen. "Er moest me verteld worden dat zij het was. De vele sporen van geweld, met name in haar gezicht, waren niet te missen."

Wim Faber sprak in zijn verklaring over het enorme leed, de vernederingen en de doodsangst van Anne. "In die staat moet Anne om het leven zijn gekomen. Het was voelbaar in elke vezel in mijn lijf. En nog steeds. De intense pijn en verdriet voel ik continu. En ik maak me geen illusie dat dat ooit anders zal zijn."

Hij noemt zijn dochter 'totaal onschuldig'. "Misschien is het geen gekke gedachte als P. zichzelf van het leven berooft. Ik ga hem niet tegen houden. En anders, anders vind ik dat hij niet meer mag vrij komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael P. over vriend Anne Faber: 'Het raakt mij ook'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!