Beeld © Politie

Nabil B. beschuldigt Ridouan Taghi van deze acht moorden

29 mei 2019 16:26

Ridouan Taghi is misschien wel een van de grootste criminelen van Nederland van dit moment. Kroongetuige Nabil B. beschuldigt de organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi van meerdere liquidaties en moordpogingen. Dat blijkt uit een lijst die is opgenomen in zijn nog geheime kluisverklaringen, waarover Het Parool beschikt.

"Hij gaat slapen"

Mohammed Alarasi, 20 januari 2014

Als Mohammed Alarasi de sportschool verlaat, wordt hij door twee mannen neergeschoten en sterft ter plekke. Hoogstwaarschijnlijk zijn de kogels niet voor hem, maar voor zijn vriend Samir Jabli bedoeld.

Samir Jabli, 1 december 2014

Samir Jabli, die in de Amsterdamse onderwereld bekend staat als ‘Babbels’, wordt op 1 december 2014 ’s nachts alsnog geliquideerd. Hij zit dan in zijn auto, voor het huis van zijn ouders in Amersfoort.

Ronald Bakker, 9 september 2015

De 59-jarige Ronald Bakker was geen crimineel, maar eigenaar van een spyshop. Hij werd in september 2015 in Huizen vermoord, waarschijnlijk omdat hij de recherche informatie over klanten had gegeven, onder wie leden van de groep Taghi.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ridouan Taghi ontkent bedreiging Peter R. de Vries

Samir Erraghib, 17 april 2016

Uit onderschepte berichten blijkt dat Ridouan Taghi ervan uitgaat dat Samir Erraghib de politie informatie heeft gegeven over zijn groep. Hij wordt geliquideerd in zijn auto voor zijn huis in IJsselstein als hij zijn zevenjarige dochtertje naar Arabische les wil brengen.

Moordplannen voor Ebrahim B. en Mohammed el M. en poging tot moord op Abdelkarim A.

Ebrahim B., ‘De Slager’ heeft in 2015 volop verklaringen afgelegd over Taghi, zijn rechterhand Saïd Razzouki en hun groep. In onderschepte berichten is het volgens justitie Riduoan die al kort na de liquidatie van Samir Erraghib meldt ‘aan het jagen’ te zijn en ‘bloed nodig te hebben’. En: ‘Beter maakt die slager dood’ (..) ‘Hy gaat slapen’. B. was niet te vinden, waarna de jacht zich volgens Nabil B. verlegde naar ‘de Chino’s’, zoals Mohammed el M. en diens broer worden genoemd. Ook heeft hij het gemund op hun vriend Ranko Scekic. Twee pogingen Mohammed el M. en Scekic om te brengen, mislukken. Wat de poging tot moord op ene Abdelkarim A. behelst, is niet bekend.

Ranko Scekic, 22 juni 2016

Ranko Scekic, ook wel ‘de hond Joego’, wordt uitgebreid geobserveerd en geflimd door een observatieteam van Taghi. Hij moest oorspronkelijk op 30 juni 2016 komen getuigen in een strafzaak. Echter wordt hij op 22 juni alsnog vermoord in Utrecht.

Wout Sabee, 24 juni 2016

De 70-jarige Wout Sabee staat bekend als een veteraan in de drugshandel. Hij zou naar corrupte contacten bij de douane, ook een conflict met andere criminelen hebben en zou praten met de politie. Na een eerdere aanslag op zijn leven, wordt hij doodgeschoten voor zijn villa in De Meern.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel: 'Ridouan Taghi moet zich voor rechters verdedigen'

Martin Kok, 8 december 2016

Misdaadblogger Martin Kok, die eerder al celstraffen heeft uitgezeten voor twee levensdelicten, was de eerste die Riduoan Taghi, Rico de Chileen en Naoufal ‘Noffel’ F. als driemanschap in de schijnwerpers zet op zijn website. Na al doelwit te zijn geweest van meerdere aanslagen, wordt hij op 8 december doodgeschoten voor een bordeel in Laren.

Hakim Changachi, 12 januari 2017

De 31-jarige Hakim Changachi kwam thuis na een avond in het waterpijpcafé, hier werd hij met grof geweld geliquideerd bij zijn flat in Utrecht-Overvecht. Dit blijkt een blunder te zijn want de groep van Taghi had het gemunt op Khalid ‘Imo’ H. Later volgt een nieuwe poging, maar Khalid ziet zijn belagers en belt de politie. Na een achtervolging werden de mannen opgepakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!