Beeld © ANP

Man legt in cel bekentenis af over liquidatie kickbokser in 2001

30 mei 2019 13:34

Na achttien jaar is de liquidatie van kickbokser Coen de Nijs in de binnenstad van Alkmaar mogelijk alsnog opgelost. De politie heeft in de penitentiaire inrichting in Ter Apel een 46-jarige man uit Estland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord.

Coen de Nijs werd op 22 juni 2001 op klaarlichte dag doodgeschoten. Voor de politie was dit een coldcasezaak, maar afgelopen dinsdagavond kwam er opeens een bekentenis. Vermoedelijk was de Est een huurmoordenaar. De man zat in de gevangenis van Middelburg een straf uit wegens onder meer vuurwapenbezit. Hij zou na het uitzitten van zijn straf Nederland worden uitgezet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Interpol wijst arrestatiebevel John van den Heuvel af

De 46-jarige Est was vanwege zijn naderende uitzetting overgeplaatst naar de gevangenis in Ter Apel. Dindagavond kwam het hoge woord eruit en heeft de man zijn betrokkenheid bij het misdrijf gemeld. Hij werd gearresteerd.

De 38-jarige kickbokser Coen de Nijs werd op straat, op de hoek van de Zevenhuizen en de Gasthuisstraat in Alkmaar, neergeschoten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De vluchtauto werd later uitgebrand terug gevonden in in het noorden van de stad.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel: 'Ridouan Taghi moet zich voor rechters verdedigen'

Volgens De Telegraaf heropende de politie de zaak nadat de krant informatie had doorgegeven dat de man wroeging zou hebben en een bekentenis wilde afleggen. Hij zou destijds zijn ingehuurd om de moord te plegen. Een politiewoordvoerder kan over de motieven van de verdachte om een bekentenis af te leggen, nog niks zeggen. De moord zou gaan om een afrekening in het criminele circuit, maar het exacte motief kon nooit worden opgehelderd. De verdachte wordt verder verhoord en zal morgen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!