Willem Holleeder tijdens een van de zittingsdagen. Beeld © ANP

Willem Holleeder krijgt levenslang

04 juli 2019 11:04

Het is de dag des oordeel voor Willem Holleeder. De beruchtste crimineel van Nederland heeft zojuist in de rechtbank zijn straf te horen gekregen.

Een van de grootste rechtszaken ooit in Nederland is ten einde gekomen. De 61-jarige Holleeder arriveerde rond negen uur 's ochtends in de Bunker in Amsterdam-Osdorp. Het Openbaar Ministerie heeft levenslang tegen Holleeder geëist, omdat hij opdracht zou hebben gegeven voor vijf liquidaties. De rechtbank acht Willem Holleeder schuldig aan de moord op Cor van Hout en doodslag op Robert ter Haak. De rechter besloot vandaag dat Willem Holleeder schuldig is aan alle aanslagen. Hij krijgt dan ook levenslang opgelegd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries: 'Laatste woord Holleeder heel voorspelbaar'

Holleeder zou samen met Dino Soerel en Stanley Hillis een misdaadbende hebben gevormd en de liquidaties hebben laten uitvoeren tussen 2003 en 2006. Dino Soerel kreeg al levenslang en Stanley Hillis werd vermoord in 2011. Daarnaast staat Holleeder terecht wegens het uitlokken van de moorden op andere criminelen, namelijk Cor van Hout en John Mieremet. Ook de opdracht voor de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra hangt hem boven het hoofd. 

Als sinds 2014 zit Holleeder in voorarrest. Hij heeft altijd alle beschuldigingen ontkend. Het dossier van het OM bestaat voornamelijk uit getuigeverklaringen, zoals die van zijn zussen Astrid en Sonja en ex-vriendin Sandra Klepper. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!