Beeld © ANP

Zussen Willem Holleeder 'ongelooflijk opgelucht' na uitspraak

04 juli 2019 15:38

Vanochtend was daar het verlossende woord in de Holleeder-zaak. De crimineel werd door de rechter schuldig bevonden en levenslang veroordeeld, mede dankzij de getuigenissen van zijn zussen. Inmiddels hebben Astrid en Sonja Holleeder een reactie over hun broer gegeven aan de Telegraaf.

"De weg ernaartoe was hels, maar hier deden we het voor"

Het was Astrid die als eerst reageerde: "Ongelooflijk opgelucht. De weg ernaartoe was hels, maar hier deden we het voor." De getuigenissen van zowel Astrid als Sonja en Willem Holleeders ex-vriendin Sandra den Hartog droegen het meest bij in het vonnis. De rechter beschouwde de verklaringen namelijk als betrouwbaar én overtuigend. "We zijn door mijn broer en zijn advocaten als leugenaars en fantasten afgeschilderd en zouden berekenend zijn, maar de rechters hebben dat verweer met de grond gelijkgemaakt”, gaat Astrid verder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willem Holleeder krijgt levenslang

"Dit gedeelte van het vonnis was voor mij het belangrijkst", vertelt Sonja over de uitspraak met betrekking tot Cor van Hout. Sonja en Cor hadden een relatie en zelfs kinderen samen toen haar broer haar de opdracht gaf om informatie over Cor te delen, zodat hij vermoord kon worden. "De rechtbank bevestigt wat wij al wisten. Mijn broer liet Cor vermoorden. We deden dit allemaal voor Cor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Uitspraak in de zaak Willem Holleeder

Ook voor Sandra is het een belangrijke dag. In het vonnis nam de rechtbank namelijk mee dat Willem ook achter de moord op haar in 2000 vermoorde vriend zat. "Het doet me zo goed dat de rechter de moord op Sam (Klepper) benoemt en indirect ook toeschrijft aan Holleeder", liet ze weten aan De Telegraaf. Sonja, Astrid en Sandra mochten in een afgesloten ruimte het nieuws van de rechtbank aanhoren. Net als andere nabestaanden, zoals April, de dochter van Thomas van der Bijl. "Ik kan het nog amper bevatten", vertelt April. "Hier hebben we zo lang op gewacht." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen openhartig over oom Willem Holleeder

RTL Boulevard heeft John van den Heuvel gesproken over de reactie van de Holleeder-zussen. "Ze waren enorm opgelucht", legt de misdaadverslaggever uit. "Voornamelijk over het feit dat de moord op Cor van Hout bewezen is verklaard, dat Holleeder daarachter zit. Daar hebben ze het eigenlijk om gedaan." 

De rechter bestempelde de getuigenissen van de zussen als betrouwbaar. “Dat was ongelooflijk belangrijk voor ze, ze zijn vanaf het moment dat ze met Justitie zijn gaan samenwerken, weggezet als fantast en leugenaars. Astrid werd zelfs verweten een soort PTSS te hebben. Ze hebben dat allemaal moeten doorstaan en nu, op zo’n dag als vandaag, heeft de rechter gezegd dat alles voor waar wordt aangenomen en dat ze het als bewijs hebben gebruikt. Dat is een enorme opluchting geweest. Ik heb ze omhelsd en gefeliciteerd. Ik weet dat de dames door een hel zijn gegaan. Ik denk dat niemand, ook ik niet, zich kan voorstellen wat deze vrouwen hebben doorstaan."

Astrid presenteert morgen haar nieuwe boek Familiegeheimen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!