Beeld © Politie

Ridouan Taghi officieel aangeklaagd voor meerdere liquidaties

04 juli 2019 22:01

De voortvluchtige topcriminelen Ridouan Taghi en Saïd Razzouki zijn door het OM officieel aangeklaagd voor het uitlokken en medeplegen van zeker drie liquidaties. De twee staan al sinds maart 2018 op internationale opsporingslijsten, maar het OM weet nog altijd niet waar ze zich bevinden. Daarom wil het Openbaar Ministerie ze nu bij verstek berechten.

Volgens het AD zouden meerdere bronnen hebben bevestigd dat Taghi en Razzouki officieel zijn aangeklaagd door het OM. Misdaadverslaggever John van den Heuvel, die zelf met de dood is bedreigd door Taghi, laat aan RTL Boulevard weten het een goede zaak te vinden: “Ik vind het een logische stap. Je kunt niet eindeloos blijven wachten omdat je ze niet kunt vinden. Het gebeurt vaker, bijvoorbeeld bij Dino Soerel, dat je bij verstek wordt veroordeeld.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Ridouan Taghi reageert op dreiging Peter R. de Vries

“Als je alleen al kijkt naar de verklaringen van kroongetuige Nabil B. en de versleutelde PGP-berichten, dan lijkt het een uitgemaakte zaak. Willem Holleeder is voor minder veroordeeld”, aldus John. Taghi en Razzouki worden in elk geval het aansturen en medeplegen van de moorden op Samir Erraghib, Ranko Skekic en Hakim Changachi verweten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!