Sabine Tammes en Lars Stempher. Beeld © ANP

Aanklagers kregen hulp psycholoog: 'Holleeder vindt mij een irritant wicht'

06 juli 2019 08:46

De aanklagers van Willem Holleeder hebben tijdens het strafproces een psycholoog gebruikt om Holleeder te duiden. Zo wisten ze hoe ze de verhoren moesten aanpakken.

Ze maakten ook gebruik van de psycholoog om zelf overeind te blijven in zo'n grote zaak. Dat blijkt uit een interview van de Volkskrant met beide officieren van justitie, Sabine Tammes en Lars Stempher.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Briefje Holleeder: 'Ik kan het niet anders zien dan dat ik al die tijd gelijk heb gehad'

De psycholoog adviseerde om 'nul contact met de verdachte op te bouwen'. "We zorgden dat we onbereikbaar voor hem bleven", zegt Stem­pher. Volgens de aanklagers was dat nodig omdat 'Holleeder altijd een wig probeert te drijven. Ook tussen ons.'

Tijdens de zittingen en verhoren bij de rechter-commissaris gedroeg Willem Holleeder zich soms als 'de joviale man'. Volgens Stempher was dat lastig. "Het voelt heel onnatuurlijk. Iemand doet aardig, maar wij reageren bot.

Gejuich en ijselijke gil na uitspraak zaak-Holleeder

Volgens de aanklagers was het goed om hem afstandelijk te benaderen. "Dat vindt Holleeder heel vervelend", zegt Tammes. "Maar hij vindt mij sowieso een irritant wicht."

Hoger beroep

Holleeder werd door de rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, wegens het geven van opdrachten voor vijf liquidaties.

Holleeder heeft altijd ontkend dat hij iets met de moorden te maken had. Daarom gaat hij ook in hoger beroep. Zijn advocaat heeft altijd gezegd dat hij alleen maar genoegen zou nemen met vrijspraak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!