Een rechtbanktekening van Michael P. met zijn advocaten. Beeld © ANP

Michael P. vecht straf in zaak Anne Faber opnieuw aan

17 juli 2019 11:42

Michael P. gaat in cassatie tegen de uitspraak van het Gerechtshof Arnhem, dat hem op 5 juli een straf oplegde van 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden, ontvoeren en verkrachten van Anne Faber.

Dat bevestigt zijn advocaat Niels Dorrestein tegenover RTL Boulevard. P. kreeg in bij de rechtbank dezelfde straf, ging daartegen in hoger beroep, maar ook het gerechtshof oordeelde hetzelfde. Tegen dat arrest gaat P. nu in cassatie. De Hoge Raad is de laatste mogelijkheid voor een verdachte. De Raad oordeelt niet inhoudelijk over de zaak, maar alleen of het recht juist is toegepast en of de uitspraak voldoende is gemotiveerd. Is dat niet het geval, dan zal de zaak over moeten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Straf Michael P. blijft hetzelfde in hoger begroep

Vandaag oordeelde het Gerechtshof Amsterdam dat het Openbaar Ministerie onderzoek moet doen naar de aanhouding van P. Dat staat los van de strafzaak tegen hem. Michael P. deed aangifte van die hardhandige aanhouding, waarbij een stuk bot in zijn schouder afscheurde, maar het OM seponeerde die klacht. Daartegen startte P. een artikel 12-procedure in en die klacht acht het Hof gegrond.

"Het is wrang dat de verdachte in deze zaak geen rekening houdt met gevoelens van nabestaanden, vrienden en familie", reageert Hans Faber, oom van Anne. "Het in cassatie gaan is het bewijs dat hij alleen handelt uit eigen belang", laat hij weten aan RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!