ANP

Leger ingezet in zaak Nicky Verstappen

20 augustus 2019 16:11

Het leger wordt ingezet om maandagavond een deel van de Brunssummerheide in Zuid-Limburg te inspecteren. Dat gebeurt vanwege de gerechtelijke schouw in de zaak Nicky Verstappen, die dinsdag wordt gehouden.

"Het terrein wordt de avond voor de schouw uitgekamd door militairen van de Landmacht"

Vanaf maandag wordt een deel van de heide 24 uur afgesloten. "Het terrein wordt de avond voor de schouw uitgekamd door militairen van de Landmacht. Zij zullen ervoor zorgen dat de locatie leeg is en dat er ook nergens opname-apparatuur is verborgen", zegt woordvoerder Gertjan Bos van het Openbaar Ministerie Limburg.

Bij het afsluiten van de heide worden volgens het Openbaar Ministerie meer dan honderd mensen van politie en defensie ingezet.

De rechtbank Limburg heeft bepaald dat publiek en media niet bij de schouw aanwezig mogen zijn. Dit vanwege ‘een ordelijk verloop en waarborging van de veiligheid van de deelnemers’ aan de schouw. Militairen van de Koninklijke Landmacht zullen mensen die maandagavond nog op dat deel van de heide zijn, verzoeken te vertrekken. Het gebied wordt afgezet. Politiemensen zullen de bewaking voor hun rekening nemen.

Het luchtruim boven de locatie is gesloten. Daarmee wordt bijvoorbeeld verhinderd dat drones met camera’s erboven kunnen vliegen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Verdachte opgepakt vernieling gedenksteen Nicky Verstappen

Het gaat om een gebied van ongeveer twee bij twee kilometer aan de oostkant van de Brunssummerheide. De gemeente Brunssum heeft hiervoor een noodverordening afgekondigd. Die noodverordening gaat maandag 26 augustus om 18.00 uur en duurt tot en met dinsdag 27 augustus 18.00 uur.

Tijdens de schouw bezoeken de rechters samen met de officieren van justitie, verdachte Jos B., advocaat Gerald Roethof en de familie van Nicky Verstappen onder begeleiding van de politie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jos B. blijft vastzitten voor zaak Nicky Verstappen

Volgens het Openbaar Ministerie is het doel van het bezoek om de rechtbank een beeld te geven van de verschillende plekken op de Brunssummerheide die een rol spelen in het onderzoek. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de onderlinge afstanden en hoogteverschillen in het terrein en zichtlijnen.

De rechtbank en de rechter-commissaris kunnen op die manier beter oordelen over onderzoekswensen en standpunten van de officieren van justitie en de advocaat van verdachte Jos B.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!