Beeld © ANP

Advocaat Jos B. ziet geen meerwaarde in schouw

27 augustus 2019 12:00

In de zaak van Nicky Verstappen vindt vandaag de schouw plaats. Hiervoor is een groot deel van de Brunssummerheide afgesloten en zullen onder anderen rechters, verdachte Jos B. en de familie van Nicky het gebied bezoeken. Tegenover RTL Boulevard vertelt de advocaat van Jos B., Gerald Roethof, geen meerwaarde in de schouw te zien.

"De schouw had voor mij niet gehoeven"

Het doel van een schouw is om de rechters een beter beeld te geven van de zaak en de omvang van het terrein. Daardoor kunnen zij beter begrijpen wat er 21 jaar geleden wel of niet gebeurd kan zijn. “Het zal veel lopen worden vandaag. Ik ga het zien. Als ik heel eerlijk ben, zie ik de meerwaarde ervan nog niet in. Misschien dat het aan het einde van de dag anders wordt”, vertelt Gerald Roethof tegenover RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat: Rechtbank moet Jos B. vrijlaten

“Het gaat er met name om dat het OM een bepaald beeld wil schetsen. Ik weet niet of dit de intro is van een bepaald verhoor, ik weet het niet. (…) De schouw had voor mij niet gehoeven.” Jos B. is ook aanwezig bij de schouw: “De rechtbank vond dat hij moest komen, dat is hem dringend verzocht, dus hij komt. Eerder heb ik gezegd dat ik het niet nodig vond en zo staat mijn cliënt er ook in.”

De schouw zal in beslotenheid en zonder media worden gehouden. Verschillende mediaorganisaties, waaronder RTL Boulevard, RTL Nieuws en de NOS hadden een kort geding aangespannen om hier wel bij aanwezig te kunnen zijn. Toch is hierin besloten om de media te weren. Alle deelnemers van de schouw moeten vooraf hun mobiele telefoons inleveren en worden gescand op afluisterapparatuur. Gerald Roethof en Jos B. hadden geen bezwaar om de media toe te laten. “Ik vind openbaring belangrijk. Nieuws moet neutraal worden gebracht en dat niet alleen het nieuws gebracht wordt dat het OM wil brengen. Ik vind het jammer en zonde, maar het is niet anders.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Media niet welkom bij schouw in zaak Nicky Verstappen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!